Košarka

CRVENA ZVEZDA POBEDILA 53 RAZLIKE! Ubacila 110 poena u Pioniru

Autor Mladen Šolak

Raspucani crveno-beli overavaju prvo mesto u ABA ligi.

Izvor: MN Press

KK Crvena zvezda pobedila je Krku 110:57 i tim trijumfom napravila još jedan korak ka "overavanju" prvog mesta u ABA ligi pred plej-of. Bez svog najboljeg igrača Miloša Teodosića, crveno-beli su dominirali u hali Aleksandar Nikolić, a posebno su bili raspoloženi Luka Mitrović sa 19 poena, Džavonte Smart sa 24 (4/6 za tri) i Jago Dos Santos, koji je završio meč nadomak tripl-dabl učinka (20 poena, 12 asistencija, 8 skokova.

Zvezda je ubacila 10 trojki iz 27 pokušaja, uhvatila čak 17 skokova više od gostiju (39:22), podelila 28 asistencija kao dokaz timske igre i protoka lopte i uz to ukrala 14 lopti timu iz Novog Mesta. Sferopulos je dozirao minutažu svim igračima osim Smartu (28), Dos Santosu (27) i Frediju Gilespiju (12 poena, za 23 i po minuta).

Strelci crveno-belih: Smart 24, Lazarević 8, Hanga 9, Davidovac 7, Mitrović 19, Lazić 4, Tobi, Ilić, Nedović 7, Gedraitis, Gilespi 12, Dos Santos 20. Zvezda će naredni meč igrati u Evroligi u četvrtak od 19 časova protiv Makabija, a u ABA ligi dočekuje poslednja četiri kola sa dve pobede više od drugoplasirane Budućnosti i trenutno četiri pobede više od Partizana, koji u ponedeljak igra protiv Borca iz Čačka u gostima.

Sferopulosov tim u preostala četiri kola igraće protiv Cibone u gostima, zatim protiv Mege i Studentskog centra kod kuće i na kraju protiv Splita u gostima.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: