Košarka

NIKOLA JOKIĆ JE ČUDO, A DENVER NEPOBEDIV! Srbin pomislio da ga ima u šaci, ali 22 razlike NIJE DOVOLJNO

Autor Mladen Šolak

Čudesna partija srpskog majstora košarke!

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi pobedili su Toronto Reptorse na svom terenu 124:119, posle čudesnog preokreta. Aktuelni šampion gubio je 22 poena razlike u drugoj četvrtini (44:66), u trećoj je u nekoliko navrata bilo "minus 17" (55:72, pa 73:90), ali tim koji ima čudesnog Somborca u svojim redovima je doslovno nepobediv.

Nikola Jokić je ponovo ostvario tripl-dabl učinak, 126. put u karijeri u ligaškom delu sezone, i prema tom kriterijumu postao četvrti najuspešniji u istoriji NBA lige. Sada je samo 12 tripl-dablova iza Medžika Džonsona, koji je treći na večnoj listi i mogao bi da ga dostigne ove sezone, jer ima još 17 utakmica do plej-ofa

Jokić je u Torontu protiv tima srpskog stručnjaka Darka Rajakovića ubacio nestvarnih 35 poena, uz 17 skokova, 12 asistencija i čak šest asistencija, uz dve blokade. Da li može bolje od toga? U ovom trenutku sigurno niko na svetu ne može ni približno tako! Zato je Denver šampion i zato je ogroman kandidat da i ove sezone ponovi taj uspeh.

Veliku pomoć Jokić je imao u sjajnom saigraču, plejmejkeru Džamalu Mareju koji je ubacio 26 poena, uz 12 asistencija, a efikasni su bili i startni krilni centar Aron Gordon sa 19 poena i krilo Majkl Porter sa 18. Nagetsi su ovim trijumfom sačuvali sjajni skor na domaćem terenu, 27-6!

Takođe, u fenomenalnoj su seriji pobeda, jer su ostvarili čak devet pobeda u poslednjih 10 mečeva, a sledeću utakmicu igraće za dve večeri u Majamiju, posle čega se vraćaju kući, na duel protiv San Antonija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt