Košarka

ZBOG JOKIĆA "PUMPA" SVOJU STATISTIKU! Hoće da postane MVP, a svi ga PROZIVAJU zbog ovog poteza

Autor Nemanja Stanojčić

Šej Gildžus Aleksander "pumpa" svoju statistiku da bi ostao u trci za MVP priznanje sa Nikolom Jokićem.

Izvor: Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Šej Gildžus-Aleksander jedan je od najboljih igrača u NBA ligi i tu nema nikakve dileme. Plejmejker Oklahome igra fenomenalnu sezonu, ali je u meču protiv Indijane napravio potez zbog kog ga mnogi prozivaju. Sam sebi je "pumpao" stastistiku samo da bi ostao u borbi sa Nikolom Jokićem.

Srpski centar je prvi favorit za MVP priznanje, Šej je odmah iza i želi da nastavi trku. Tanderi su izgubili od Pejsersa kod kuće (121:111) i u završnici tog meča je kanadski košarkaš uradio nešto što je naljutilo mnoge. Kada je već sve bilo gotovo, na 14 sekundi pre kraja meča, namerno je napravio faul kako bi mu ostalo vremena da postigne još dva poena i dođe do 30 datih poena za ličnu statistiku.

Uradio je to već u sledećem napadu, dobio je loptu, zaleteo se ka košu, igrači Indijane nisu imali nameru da ga fauliraju jer je meč rešen. Položio je loptu u koš i uspeo da dođe do 30 poena. Gildžus-Aleksander ove sezone prosečno beleži 31,1 poen, 6,4 asistencije i 5,6 skokova po meču. Oklahoma i Denver trenutno dele prvo mesto na Zapadu sa skorom 45-20.

(MONDO -N.S.)

BONUS VIDEO: