Košarka

SVI ZABORAVILI DA JE VODIO PARTIZAN PRE ŽELJKA! Mesecima pobeđuje i ne može da izgubi

Autor Dušan Ninković

Bivši trener Partizana ima impresivnu seriju rezultata u Nemačkoj.

Izvor: MN Press

Navijači košarkaškog kluba Partizan prezadovoljni su od kako se na klupu crno-belih vratio Željko Obradović, pa mnogi od njih više ni ne misle o trenerima koji su prethodnih godina radili u nekadašnjem šampionu Evrope. U žiži evropske košarkaške javnosti povremeno je Andrea Trinkijeri jer vodi tim u Evroligi i sa njim gostuje beogradskim timovima, dok su ostali stručnjaci pomalo u senci. Takav je slušaj sa slovenačkim trenerom Sašom Filipovskim, koji je trenutno angažovan u nemačkom Vircburgu.

Taj nemački klub trenutno ima niz od pet prvenstvenih pobeda, a kada se gleda malo duži vremenski period jasno je da bivši trener Partizana radi impresivan posao sa ekipom. U poslednjih nekoliko meseci, tačnije od kraja novembra 2023. godine, Vircburg je odigrao 16 mečeva i zabeležio samo dva poraza!

Sašo Filipovski je trenersku karijeru počeo davne 1996. godine kao pomoćnik u Union Olimpiji, gde je kasnije i samostalno vodio tim tokom dve sezone. Usledili su izazovi na klupi poljskog Turova i Lokomotiva iz Rostova, a zatim uloga pomoćnog trenera u CSKa iz Moskve. Makedonsko-slovenački stručnjak kasnije je trenirao Lotomatiku, ponovo Union Olimpiju, Zjelonu Goru, Banvit, Monako i Partizan, pre nego što je stigao u Nemačku.

Tim Vircburga Filipovski trenira od 2021. godine, a trenutno su u izuzetno dobroj formi i zauzimaju četvrtu poziciju u veoma kvalitetnoj nemačkoj ligi. Pogledajte tabelu tamošnjeg šampionata:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: