Košarka

DONELI MU MILIONE U PARTIZAN, NIJE MOGAO DA ODBIJE! Isplivali svi detalji NBA ugovr - zaradiće 75.000 dolara DNEVNO!

Autor Nikola Lalović

Tristan Vukčević će odlično zaraditi bez obzira na to što je stigao u Vašington pred sam kraj NBA sezone!

Izvor: MN Press

Sada je i zvaničo, Tristan Vukčević je novi košarkaš Vašington Vizardsa. Ekipa iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država ga je draftovala sa 42. mesta na prošlom NBA draftu, a iako je bilo reči da bi mogao da napusti crno-bele nakon prošle sezone on je tek nedavno otišao u Vizardse. Tako je poput Karla Matkovića koji je pojačao Nju Orleans Pelikanse u toku sezone otišao iz ABA lgie u NBA. 

Vučević je u Partizanu pove sezone u ABA ligi prosečno beležio 8,1 poen i 3,2 skoka za 14,3 minuta na terenu, a u NBA je do sada igrao u Letnjoj lig gde je za Vizardse postizao 11,8 poena i imao 6.5 skokova.

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, Olimpijakosa, Real Madrida, Montepaskija, Ulkera, Virtusa i Olimpije iz Milana Dušana Vukčevića potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 4.849.784 dolara. Za ovu sezonu će inkasirati 2.424,892 dolara, bez obzira na to što je sam kraj sezone. Što se druge sezone tiče, ona nije garantovana i moraće Vizardsi da aktiviraju ugovor za narednu godinu. Ovo ujedno znači da će na preostalih 16 mečeva zaraditi 2,4 miliona, dakle 150.000 dolara po meču, odnosno 75.000 dolara dnevno.

Vizardsi su daleko od plejofa tako da im je realno ostalo samo 16 utakmica do kraja sezone, a videćemo kako će teći Tristanov put u Americi. Da li će već sada biti bačen u vatru ili će morati u razvojnu ligu. Vašington na krilnim pozicijama ima Kajla Kuzma, Marvina Beglija, Denija Avdiju, Korija Kisperta i Patrika Boldvina, ali bi s obzirom na povrede Rišona Holmsa i centara tima Vučević mogao i da dobije šansu na poziciji centra. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: