Košarka

PEŠIĆ I SRBIJA MOGU U "GRUPU SMRTI" NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Otkriveni su šeširi pred ŽREB, zna se protiv koga NE MOŽEMO!

Autor Nemanja Stanojčić

Poznati su šeširi pred žreb za Olimpijske igre. Košarkaši mogu da dobiju i "grupu smrti"...

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Poznati su šeširi za žreb za Olimpijske igre. Košarkaši Srbije mogu da dobiju i "grupu smrti", tačnije da budu u istoj grupi sa Amerikancima, što nikako ne bi bilo dobro. Rano je za nagađanja, izvlačenje grupa je u 19. marta u 19 časova.

FIBA je objavila šešire i za muškarce i za žene. Srpski košarkaši nalaze se u drugom šeširu zajedno sa Australijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji (Gruzija, Letonija, Filipini, Brazil, Crna Gora i Kamerun) i to su selekcije sa kojima ne mogu da se sastanu.

U prvom šeširu pored Amerikanaca i Nemaca tu je i pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji (Španija, Finska, Angola, Liban, Poljska, Bahami). U trećem šeširu su Francuska, Kanada i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Portoriko, Italija, Litvanija, Bahrein), dok su u četvrtom šeširu Japan, Južni Sudan i pobednik kvalifikacionog turnira u Grčkoj (Slovenija, Hrvatska, Grčka, Dominikana, Egipat i Novi Zeland). Svetislav Pešić i "orlovi" čekaju.

Kada su u pitanju košarkašice, izabranice Marine Maljković se nalaze u trećem šeširu sa Francuskom i Japanom i sa tim selekcijama ne mogu da igraju. U prvom šeširu su Amerika, Kina i Australija, u drugom Španija, Kanada i Belgija, a u četvrtom Portoriko, Nigerija i Nemačka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: