Košarka

OVO JE OTAC ZEKA LEDEJA! Partizan se oglasio pred ponoć

Autor Mladen Šolak

Vest o smrti igračevog oca bacila je utakmicu u drugi plan

Izvor: Twitter/BC Partizan/MN Press

KK Partizan potvrdio je da je krilnom centru crno-belih Zeku Ledeju preminuo otac. Košarkaš je tu vest prvi podelio sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, a stigla je u Beograd u toku meča Partizan - FMP.

Partizanov trener Željko Obradović rekao je posle utakmice da je kratko razgovarao sa Ledejom, svojim igračem od 2021. godine i da su pričali samo o smrti Ledeja seniora, a ne o povratku igrača u Beograd.

"Sada sam se čuo sa Zakom, pre tri minuta, rekli su mi da mu je umro otac, izjavio sam mu saučešće i pričao sam sa njim na tu temu. Nisam ga pitao ništa o namerama, jer pričati o bilo čemu što nije njegov otac u ovom trenutku nema nikakvog smisla", rekao je Obradović novinarima.

Riki Vinsent Ledej, otac Partizanovog košarkaša, pratio je razvoj svog sina dok je igrao kao srednjoškolac u rodnom Dalasu, u saveznoj državi Teksas, a potom i kao student Južne Floride i Virždinije Tek. Zek Ledej je 2017. godine došao iz SAD u Evropu i igrao najpre u Izraelu za Hapoel Gilboa, potom je bio igrač Olimpijakosa, Žalgirisa, Armanija i od 2021. Partizana, tima za koji igra najduže u karijeri.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: