Košarka

BOGDAN SREO SLAVNOG SRPSKOG SPORTISTU! Prepoznajete čoveka sa 13 medalja za Srbiju?

Autor Dušan Ninković

Susret srpskog košarkaša i legendarnog plivača Milorada Čavića u SAD.

Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic/Printscreen

Jedan od najboljih srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović igra impresivnu sezonu u NBA ligi, a kratku pauzu u gustom rasporedu iskoristio je za posetu Univerzitetu Kalifornija. Na njegovom Instagram profilu mogu se videti fotografije iz kampusa tog koledža, ali i jedna sa legendarnim srpskim sportistom! Bogdanović se fotografisao sa slavnim Miloradom Čavićem!

"Pravi šampion", napisao je Bogdanović u objavi, a ljubitelje sporta u Srbiji oduševilo je što posle nekoliko godina mogu da vide Čavića koji se retko pojavljuje u javnosti. Milorad se nakon aktivne plivačke karijere ponovo odselio za SAD, gde poslednjih nekoliko godina živi i radi. Pogledajte zajedničku fotografiju:

Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic/Printscreen

Podsećamo, Milorad Čavić rođen je u Anahajmu, savezna država Kalifornija, ali je tokom profesionalne karijere plivao za Jugoslaviju i Srbiju. Kao najveći rezultati u karijeri izdvajaju se srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je svima bilo jasno da je do tastera stigao pre Majkla Felpsa, kojeg je tehnologija proglasila za olimpijskog šampiona na 100 metara leptir stilom.

Čavić je osvojio zlatnu medalju na 50 metara leptir i srebro na 100 metara leptir na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine, a godinu dana ranije u Ajndhovenu je bio najbolji na Evropskom prvenstvu na 50 metara leptir. To takmičenje obeležio je i izlaskom na pobedničko postolje u majici "Kosovo je Srbija", zbog čega je prvobitno suspendovan - kasnije mu je vraćeno i odličje i evropski rekord u tom trenutku. Zlatnu medalju u svojoj omiljenoj disciplini osvojio je i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Debrecinu. Takođe, ima šest zlatnih i tri srebrne medalje na Evropskim prvenstvima, kada je reč o takmičenjima u malim bazenima. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: