Košarka

IZGUBILI KLJUČNI MEČ U ABA LIGI JER SU SE OTROVALI! Izgubili 20:0, pa udarili po čelnicima lige zbog odluke

Autor Milutin Vujičić

Borac iz Banjaluke oglasio se saopštenjem nakon što je "za zelenim stolom" izgubio meč protiv Heliosa.

Izvor: MONDO.BA/Slaven Petković

Košarkaši Borca iz Banjaluke izgubili su ključni meč ABA 2 lige protiv Heliosa službenim rezultatom 20:0. Poslednji turnir ligaškog dela sezone igra se u Širokom Brijegu gde je Borac imao priliku da pobedom protiv Heliosa napravi veliki korak ka plej-ofu, ali im se isprečio stomačni virus.

Igrači su se "otrovali hranom" u hotelu u Mostaru i zato je klub zatražio odlaganje utakmice, što ABA liga nije usvojila i zato je Helios dobio za "zelenim stolom". Jasno je da su zbog toga u Banjaluci ogorčeni i oglasili su se saopštenjem u kome su izrazili razočaranje zbog odluke koja im je pokvarila snove o plej-ofu, a za sve što se dogodilo optužili su organizatora turnira i hotel u kome su bili smešteni.

"Nakon prekjučerašnjeg trovanja hranom u restoranu hotela u Mostaru igrača i stručnog štaba KK Borac, ovim putem želimo da informišemo javnost da se članovi crveno-plavog tabora postepeno oporavljaju. Takođe, želimo da izrazimo nezadovoljstvo odlukom KK Helios da ne prihvati molbu za odlaganje meča usled vanredne situacije. Želimo da izrazimo i nezadovoljstvo odlukom menadžmenta ABA lige da utakmicu registruje 20:0 za ekipu KK Helios i dodeli nam minus bod na tabeli takmičenja. Treba uzeti u obzir da je ovo kardinalna greška organizatora turnira to jeste ABA lige i hotela u kome su smešteni crveno-plavi, te da ove odluke i konkretna situacija direktno utiču na konačan rasplet plasmana našeg Borca u plej-of ABA 2 lige", navodi se u saopštenju.

Borac je takođe objavio da se nada da će se svi igrači oporaviti do meča sa Sutjeskom (petak), a kao što je poznato potrebno je da savladaju klub iz Crne Gore, ali istovremeno da se nadaju porazima Heliosa protiv Podgorice, odnosno Pelistera protiv Podgorice i Spartaka kako bi bili osmi na tabeli.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)