Košarka

U BEOGRADU ĆE BITI NAJBOLJI F4 LIGE ŠAMPIONA! "Setite se Partizana 1992, to vam promeni ceo život"

Autor Mladen Šolak

FIBA je zvanično potvrdila dolazak završnog turnira FIBA Lige šampiona u glavni grad Srbije.

Izvor: YouTube/ Basketball Champions League

Beograd je zvanično dobio domaćinstvo Fajnal-fora FIBA Lige šampiona od 26. do 28. aprila, a turnir će biti odigran u Štark areni. Biće to prvi beogradski F4 turnir tog takmičenja, ustanovljenog 2016. godine, nakon što je prethodnih godina na Novom Beogradu dva puta organizovan Fajnal-for Evrolige.

Ambasador Fajnal-fora biće Željko Rebrača, nekadašnji as Partizana, Benetona, Panatinaikosa i naravno, reprezentacije Jugoslavije. Zajedno sa njim, ozvaničenju odluke da će Beograd ugostiti F4 turnir prisustvovali su generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, selektor "A" reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i izvršni direktor FIBA Lige šampiona, Patrik Komninos.

Uz zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on je zahvalio i ministru sporta Zoranu Gajiću, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, genseku Boliću i Goranu Grboviću, izvršnom direktoru Štark arene. "Veoma smo uzbuđeni što ćemo u ovoj izvanrednoj dvorani organizovati Fajnal-for i doneti u nju sjajan događaj, veliki spektakl. Navijači će imati priliku da dožive zabavu FIBA Lige šampiona u fan-zoni, u gradu. Nadamo se da ćemo imati nekoliko iznenađenja u prodavnicama za njih, uvek se trudimo da budemo inovativni. Mislim da ćemo za nekoliko nedelja moći da pričamo o najboljem Fajnal-foru ikada, u Beogradu!, dodao je Komninos.

"Svaki igrač piše istoriju u ovim utakmicama i možda zauvek promeni karijeru. Sa Partizanom smo 1992. godine pokazali da čak i autsajder ima šansu. Košarka je u Beogradu i Srbiji način života, atmosfera je sjajna i kada je doživite, to je doživljaj kakav osetite jednom u životu", rekao je Rebrača.

U četvrtfinalu FIBA Lige šampiona igraće Bon - Peristeri, Mursija - Ludvigsburg, Unikaha - Promiteas, Tenerife - Tofaš.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: