Košarka

RAŽNATOVIĆ I ČOVIĆ ZAJEDNO U ARENI: Zvezda već rekla Mišku koju dvojicu igrača hoće

Autor Mladen Šolak

Čelnici Zvezde i Mege mogli bi da na kraju ove sezone pregovaraju o dva transfera

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović i prvi čovek Mege, menadžer Miodrag Ražnatović, gledali su meč svojih timova u Štark areni, sedeći nedaleko jedan od drugog. I videli su senzacionalnu pobedu Mege rotiv Zvezde.

Na dan meča na parketu Štark arene, kao i u prethodnom periodu, nagađano je da bi centar Mege Uroš Plavšić mogao da pređe u Zvezdu, kao i krilni košarkaš Mege Nikola Đurišić. O tome je nedavno govorio predsednik crveno-belih, Nebojša Čović.

Da li su Đurišić i Plavšić na radaru? "Da. Da i tačka. Obojica? Ima još. Još jedan, možda i dva. Moramo da napravimo našu ekipu, sa što više naših igrača, mada ne možemo da imamo svih 15 naših. Pet stranih vrhunskog kvaliteta, pet domaćih vrhunskog kvaliteta i pet mlađih. Otprilike, to je okvir", rekao je Čović o timu za sledeću sezonu, gostujući u podkastu "Luka i Kuzma".

Uroš Plavšić je centar Mege rođen u Čačku 1998. godine i američki je đak koji je ove sezone u Megi eksplodirao. Prethodnih pet godina proveo je na koledžima Arizona Stejt i Tenesi, a u ABA ligi je jedan od najboljih visokih igrača ove sezone. Nikola Đurišić je rođen u Gentu 2004. godine i već je "A" reprezentativac Srbije. Ponikao je u Megi, igrao je na početku karijere i na pozajmici u razvojnom timu Mege, OKK Beogradu, a poznat je i po tome što je sin legendarne srpske odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić i crnogorskog fudbalera Duška Đurišića.

(MONDO - M.Š)