Košarka

"NIJE POVREĐEN, TO JE MOJA ODLUKA!" Smart zablistao u ABA ligi, pa iznenada nije igrao za Zvezdu

Autor Milutin Vujičić

Gde je Smart? Trener crveno-belih Janis Sferopulos je objasnio da nije povređen.

Izvor: MN Press

Džavonte Smart postigao je 24 poena protiv Krke, pa 15 poena Ciboni prošle nedelje, ali ga nakon bledih partija u Evroligi (protiv Panatinaikosa i Virtusa) nije bilo u timu za susret sa Megom. U pomenutim mečevima, Smart je ukupno postigao dva poena za skoro pola sata na parketu (1/3 iz igre), a iako su navijači u prvi mah mislili da meč sa Megom propušta zbog povrede, to nije slučaj.

"Smart nije povređen, moja je odluka što nije igrao. Hteo sam da pružim minutažu drugim igračima. Laziću treba vremena da se vrati u ritam, Tompkins i Topić treniraju individualno. Još ne rade sa timom", objasnio je trener crveno-belih Janis Sferopulos posle neočekivanog poraza Crvene zvezde u ABA ligi.

Smart je sredinom januara potpisao za Crvenu zvezdu i u ABA ligi prosečno beleži 13,1 poena, 2,9 skokova i 1,3 asistenciju po meču, dok je njegov učinak u Evroligi nešto slabiji - 7,5 poena, 1,8 skokova i 1,2 asistencija.

Zvezda će sledeću utakmicu u ABA ligi igrati narednog vikenda, jer će u nedelju protiv Studentskog centra imati drugu "meč-loptu" za overavanje prvog mesta. U međuvremenu će u petak gostovati Real Madridu, u okviru niza evroligaških utakmica u kojima se oprašta od najjačeg takmičenja za ovu sezonu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)