Košarka

"JOKIĆ? TOLIKA ODSUTNOST PATRIOTIZMA NIJE ZA LJUDE!" Moka Slavnić žestoko isprozivao najboljeg na svetu

Autor Nikola Lalović

Zoran Moka Slavnić nije štedeo najboljeg košarkaša sveta Nikolu Jokića.

Izvor: youtube/UNA TELEVIZIJA /MN Press

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac i selektor naše zemljeZoran Moka Slavnić gostovao je na "TV Una" i tu je govorio o Nikoli Jokiću i njegovom odnosu prema reprezentaciji Srbije. Kao redovan reprezentativac i osvajač čak osam medalja sa nacionalnim timom Jugoslavije legendarni Moka ne može da razume brojne otkaze nacionalnom timu od strane najboljeg košarkaša sveta. 

"Tolika odsutnost patriotizma da nije za ljude. Kroz sport. Ako ti srce ne radi da igraš za svoju zemlju... Od pet poziva si četiri puta si odložio. Sa te strane je prosto frapantno", rekao je Slavnić, koji se nadovezao sa velikom pohvalom same igre sjajnog Somborca: "Što se tiče njegovih igračkih kvaliteta to je užas koliko je dobar, koliko je pametan, koliko je kreativan."

Zoran Moka Slavnić je za Crvenu zvezdu igrao od 1967. do 1977. godine, zatim je nastupao za Huventud, Šibenku, Partizan i Kazertu. Sa nacionalnim timom je prvo na U18 šampionatu Evrope uzeo srebro, pa zatim je tri puta bio šampion Evrope, a jednom je bio bronzani na Eurobasketu. Na svetskom prvenstvu ima zlato sa Filipina 1978. godine i srebro iz Portorika četiri godine ranije, a sa Olimpijskih igara ima zlato iz Moskve 1980. i srebro iz Montreala 1976. godine.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: