Košarka

SRBIJA UDARA NA AMERE, A ZNAMO I KADA: Kompletan raspored košarkaša i košarkašica na Olimpijskim igrama

Autor Nikola Lalović

Srbija će imati odličan raspored na Olimpijskim igrama u Francuskoj!

Izvor: Tilo Wiedensohler/© MN press, all rights reserved

Znamo kada naši košarkaši igraju na Olimpijskim igrama u Francuskoj. Košarkaški turnir će se igrati u Lilu i biće jedan od retkih događaja van Pariza, a "orlovi" će predvođeni Svetislavom Pešićem prvi meč igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država. 

Protiv najavljenog "drim tima" naša reprezentacija će igrati u nedelju 28. jula od 17:15 časova po srpskom vremenu. U drugom kolu tri dana kasnije od 17:15 31. jula igraće naš tim protiv pobednika kvalifikacionog turnira koji se igra u Portoriku. Tu su mogući riuvali Litvanija, Italija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein i naravno Portoriko). 

Grupna faza će se za naše košarkaše zavriti 3. avgusta, a rival će biti već dobro poznati Južni Sudan od 21 čas po našem vremenu, tako da će svi termini odgovarati košarkaškoj publici u Srbiji. 

Što se tiče naših košarkašica one će početi takmičenje možda i ključnom utakmicom protiv Portorika28. jula od 21 čas, što daje prostora da se ne preklope sa košarkašima. Zatim 31. jula igraju sa Kinom od 13:30, a poslednji meč je na programu 3. avgusta od 13:30 protiv Španije.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: