Košarka

VRAĆA SE DŽOEL EMBID! Jokiću prepustio MVP titulu - hoće da mu ukrade prsten!

Autor Dušan Ninković

Naturalizovani Amerikanac žuri sa povratkom na teren jer je svom timu neophodan.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Džoel Embid teško se povredio krajem januara i tako sebe diskvalifikovao iz trke za MVP priznanje u ovoj sezoni. Nikola Jokić je istog trenutka postao glavni kandidat za osvajanje te nagrade, a sada je gotovo sigurno da će srpski košarkaš po treći put u karijeri biti najbolji igrač ligaškog dela najjače košarkaške lige na svetu. JAsno je da Srbin želi i šampionsku titulu, ali će se Džoel Embid do tada vratiti na teren!

Kako prenosi dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski, centar Filadelfije zaigraće i pre kraja ligaškog dela sezone. Te mečeve trebalo bi da iskoristi za povratak u formu, kako bi plej-of dočekao bolje raspoložen. Filadelfija će i ove sezone, pogotovo ako Embid bude potpuno zdrav, konkurisati za mesto najboljeg tima na Istoku lige, što znači da bismo duel dvojice centara koji važe za najbolje na svetu mogli da vidimo u velikom finalu.

Navodno, Embid je obavio operaciju i nakon nje se sjajno oporavlja. Već je počeo sa lakšim treninzima, još ne ulazi u kontakt igru, ali radi sa loptom i sprema se da nastupi u dresu Filadelfije pre nego što se sezona završi. Filadelfija je do sada odigrala 73 meča, što znači da je ostalo još devet utakmica pre nego što završe takmičenje u Istočnoj konferenciji. Trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli Istoka, a to je pozicija koja ih pre plej-ofa vodi u plej-in, odnosno doigravanje pred nokaut fazu sezone.

Ove sezone Embid je prosečno beležio 35,3 poena, 11,3 skokova, 5,7 asistencija, 1,1 ukradenu loptu i 1,8 blokadu po meču. Impresivne su i njegovi procenti šuta pošto sa linije penala pogađa gotovo 90 odsto, za dva poena malo iznad 53 odsto, a za tri preko 36 procenata. Naturalizovani Amerikanac upisao je 27 dabl-dablova u sezoni, sve do povrede važio je za Jokićevog prvog konkurenta kada je MVP priznanje u pitanju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: