Košarka

BOGDANOVIĆ SRUŠIO NAJBOLJI NBA TIM! Bogdanova trojka za produžetak, pa majstorija saigrača!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio jedan od junaka pobede nad Bostonom.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Samo dve utakmice odigrane su u NBA ligi tokom noći između četvrtka i petka, a za obe se može reći da su bile derbi u Istočnoj konferenciji. Nas daleko više zanima okršaj Atlante i Bostona, na kojem je kapiten srpske reprezentacije Bogdan Bogdanović sipao poene u koš najboljeg tima u ligi ove sezone!

Košarkaš Atlanta Hoksa završio je meč sa 24 postignuta poena, sedam skokova i pet asistencija, a na ovom meču bio je drugi najbolji pojedinac svog tima. Najvažniji potez na meču Bogdan Bogdanović izveo je na oko pola minuta do kraja meča, kada je pogodio trojku koja je njegovo timu donela izjednačenje (112:112), a kasnije i odlazak u produžetak. U pobedničkom timu nedodirljiv je bio Dežonte Marej koji je meč završio sa čak 44 postignuta poena, dok se u ekipi Bostona istakao Džejson Tejtum sa 31 poenom.

Baš se za Mareja crtao poslednji napad Atlante na ovom meču! Ostavljen je daleko od koša da igra jedan na jedan, saigrači su maksimalno raširili teren, a on uspeo da nadribla i sa mesta odakle se šutiraju slobodna bacanja pogodi za pobedu svog tima. Bio je to čak 44. šut koji je Dežonte uzeo tokom utakmice, ali mu verovatno niko neće zameriti jer je doneo pobedu!

Za ekipu Atlante ovo je bila izuzetno važna pobeda, pošto sada imaju skor 34-39 i ozbiljno prete devetoplasiranom Čikagu koji ima jednu pobedu više. Tim Bogdana Bogdanovića sigurno će igrati u plej-inu, odnosno doigravanju za dva mesta koje je na programu između ligaškog dela i klasičnog plej-ofa na kakav smo navikli u NBA.

Sa druge strane, ekipa Bostona je tim sa najboljim skorom u čitavoj ligi. Seltiksi su već obezbedili prvo mesto na Istoku, pošto su sa učinkom 57-16 nedodirljivi najbližim rivalima na devet utakmica do kraja ligaškog dela sezone. Pogledajte najbolje detalje meča:

Atlanta - Boston 123:122
Izvor: Youtube/Free Dawkins

Rezultati NBA mečeva u noći između četvrtka i petka:

  • Atlanta - Boston 123:122
  • Nju Orleans - Milvoki 107:100
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: