Košarka

OVO JE BOGDANOVA TROJKA ZA PRODUŽETAK! Kad je bilo najbitnije, Bogdanović najmirniji u hali! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Bogdan Bogdanović postigao izuzetno važne poene za produžetak protiv najboljeg tima lige.

Izvor: Twitter/ATLHawks/printscreen

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je jedan od junaka pobede Atlante nad Bostonom (123:122) u NBA ligi! Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije meč je završio sa 24 postignuta poena, a njegova trojka donela je izjednačenje i produžetak Atlanti, pre nego što je Dežonte Marej u dodatnih pet minuta igre srušio tim sa najboljim učinkom u tekućoj sezoni NBA lige.

Atlanta je imala napad za izjednačenje na nešto više od pola minuta do kraja utakmice, a Dežonte Marej je rešio da "digne" trojku i pokuša da izjednači. Nije pogodio, pa je Diandre Hanter morao da shvata ofanzivni skok i zatim traži nova rešenja. Pronašao je Bogdana Bogdanović, koji je ostao usamljen i pogodio za izjednačenje! Pogledajte kako je to izgledalo:

Do kraja četvrtog perioda meča više nije bilo pogodaka, iako je na semaforu ostalo još gotovo 27 sekundi. Atlanta je imala mali faul koji je iskoristila na oko sedam sekundi do kraja, a u poslednjim trenucima Džejson Tejtum je pokušajem za tri poena želeo da donese pobedu svom timu. Nije uspeo u tome, pa su Atlanta i Boston odigrali i produžetak.

U dodatnih pet minuta košarke Atlanta je bila bolja od bostona (11:10), a odlučujuće poene postigao je Dežonte Marej u poslednjim sekundama susreta. Najefikasniji igrač meča završio je susret sa čak 44 poena što mu je lični rekord u NBA ligi, ali priliku da pogađa u produžetku ne bi imao da nije bilo Bogdanove trojke.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: