Košarka

SIMANIĆ ŽELI NA OLIMPIJSKE IGRE! Heroj Srbije ima plan - nije odustao od reprezentacije!

Autor Dušan Ninković

Košarkaš Boriša Simanić želi da se pojavi na okupljanju reprezentacije pred Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srpski košarkaš Boriša Simanić ostao je bez bubrega tokom Mundobasketa koji je naša selekcija tokom jeseni 2023. godine igrala na Filipinima, a nakon nekoliko dana u bolnici, teških operacija i oporavka krilni centar se sa saigračima vratio u Srbiju, gde je kao heroj dočekan na balkonu. Sličan doček mogao bi da bude upriličen i ovog leta, pošto Simanić želi da bude deo tima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde siguran je da će nastaviti igračku karijeru, a ima veliku želju i da ponovo obuče reprezentativni dres. Upitan kakvi su mu planovi za gledanje velikgo takmičenja koje čeka Srbiju ovog leta, Simanić je pomalo iznenadio odgovorom, jer još nije počeo da trenira nakon oporavka od teške povrede.

"Ja ću se potruditi da se oporavim! Da se možda i pridružim ekipi. Mislim da imam dovoljno vremena. Ako ne, bar da budem sa njima na pripremama. Da se družimo, da im pomognem koliko-toliko. Videćemo", rekao je Boriša Simanić tokom gostovanja u drugoj epizodi podkasta Olimpijskog komiteta Srbije.

Podsećamo, Simanić je nezgodan udara dobio od Nunija Omota iz Južnog Sudana, a lekar reprezentacije odmah je prepoznao da bi mogao da postoji problem sa bubrezima, zbog čega je krilni centar hospitalizovan. Sa drugog kraja sveta stizale su zabrinjavajuće vesti o operacijama i odstranjivanju bubrega, a Simanić je i u tim momentima mislio o reprezentaciji.

Čim je imao dovoljno snage poslao je poruku saigračima, koji su se na terenu borili da i za njega osvoje medalju. U izjavama tokom turnira Svetislav Pešić, Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i drugi reprezentativci isticali su koliko im znači podrška košarkaša koji iz bolnice prati mečeve.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: