Košarka

PARTIZAN SE OGLASIO O VREĐANJU VUČIĆA: Preduzećemo korake i stavićemo jasno do znanja!

Autor Dušan Ninković

Navijači Partizana pogrdno skandirali o predsedniku Srbije, a JSD osudio takvo ponašanje.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige - nakon velikog preokreta poraženi su (74:69) od grčkog tima, a dan nakon meča oglasilo se JSD Partizan. Ne o samoj utakmici, već o događajima sa tribina Štark arene, koja je još jednom bila puna navijača.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan osudilo je vređanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom utakmice, a u saopštenju se navodi i da će u narednom peridou preduzeti sve neophodne korake kako bi stavili do znanja da ne podržavaju vređanje intitucije predsednika. Saopštenje JSD Partizan prenosimo u celosti: 

"Ovim putem želimo da oštro osudimo neprimereno prozivanje predsednika države Aleksandra Vučića. Ovi postupci ne samo da nanose štetu porodici Sportskog društva Partizan, već i Srbiji. Predanosti i angažovanja predsednika Vučića u rešavanju brojnih izazova sa kojima se naša zemlja suočava, prosto je nemoguće ne primetiti. Vreme i energija posvećeni su unapređenju svih segmenata društvenog života, što može da čini samo najrazvijenija i najodgovornija ličnost. Posebno je uočljiv proces napretka u oblasti sporta. Nikada ranije država nije tako značajno ulagala u sportske aktivnosti kao danas, što je za svaku pohvalu. Sportsko društvo Partizan će na redovnoj skupštini u aprilu mesecu, preduzeti sve korake koji će jasno staviti do znanja da ne podržavamo vređanje institucije predsednika i Aleksandra Vučića lično, jer on nesebično pomaže naše klubove. Sportsko društvo Partizan, kao vlasnik celokupnog sportskog kompleksa na stadionu Partizana, preduzima sve neophodne korake kako bi rešilo nagomilane probleme iz prethodnog perioda. Naš cilj je izgradnja zdravih odnosa sa svima koji donose odluke, te se još jednom jasno distanciramo od pojedinaca koji neprimereno prozivaju ličnost i instituciju predsednika", navodi se u saopštenju JSD Partizan koje je potpisao generalni sekretar Željko Tanasković, nekadašnji odbojkaš.

Tanasković je svojevremeno osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine, a bio je i kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije. Početkom maja 2023. godine objavljeno je da JSD Partizan uvodi prinudnu upravu u fudbalski klub, a jedan od članova tog organa trebalo je da bude upravo Tanasković.

Čelnici fudbalskog kluba Milorad Vučelić i Miloš Vazura saopštili su tom prilikom da tim istupa iz JSD Partizan, a narednih dana pričalo se o novim promenama i povratku u klub nekih od bivših fudbalera crno-belih. Takve promene nisu se dogodile, organ koji je JSD postavilo nije uspeo da preuzme vođenje klubom, a Tanasković je ostao na mestu generalnog direktora čitavog sportskog društva.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: