Košarka

ALIMPIJEVIĆ NA POBEDU OD FINALA EVROKUPA! "Otpisani" igrač Crvene zvezde kao džoker u rukavu

Autor Milutin Vujičić

Bešiktaš našeg trenera Dušana Alimpijevića izjednačio rezultat u polufinalu Evrokupa.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dušan Alimpijević nastavlja da sanja novo finale Evrokupa. Srpski trener koji vodi Bešiktaš uspeo je da "uzvrati" Burgu i da izjednači rezultat u seriji na 1:1, pošto su Turci večeras slavili 82:71. Tako će konačna odluka o finalisti biti doneta 3. aprila u Francuskoj, kada će Bešiktaš morati da dođe do "brejka" u seriji ako želi da se bori za evropski trofej.

Pobedu crno-belima doneo je Džona Metjuz sa 17 poena, ali je bio vrlo loš u šutu za tri poena (0/9), isti broj poena imao je uz njega i Metju Mičel (17 poena, šest skokova), ali je zapravo najveći doprinos dao Marko Simonović, pozajmljeni igrač Crvene zvezde. Crnogorac je sa 11 poena (bez promašaja), šest skokova, tri asistencije i dve ukradene stigao do indeksa korisnosti 24.

S druge strane kod Burga samo su Majk i Luis bili dvocifreni (zajedno 30 poena), pa sa tako malo raspoloženih igrača Francuzi nisu mogli ni da se nadaju da će uraditi nešto više. U drugom polufinalu sastaju se London i Pariz, a francuski klub ima 1-0 iz prvog meča.

Podsetimo, Dušan Alimpijević je već 2022. godine igrao finale Evrokupa sa Bursasporom, ali je izgubio od Virtusa.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)