Košarka

SVE JE GOTOVO, JOKIĆEVA DESNA RUKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Marej prelomio, Kanađani šalju drim-tim u Lil!

Autor Nikola Lalović

Na košarkaršakom turniru Olimpijskih igara u Lilu Kanada će biti možda i najveći favorit!

Izvor: Cole Burston / PA Images / Profimedia

Sada je i zvanično, Džamal Marej će igrati na Olimpijskim igrama! Plejmejker Denvera je zbog nedovoljne pripremljenosti propustio Svetsko prvenstvo u Manili, ali će sada zajedno sa Šejom Gildžisom Aleksanderom činiti ubitačan tandem bekova na Olimpijskim igrama. 

"Jedva čekam! Imamo sjajan tim, bilo je sjajno gledati ga kako osvaja medalju na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ovog leta doći do zlata. Imamo mnogo potcenjenih igrača u timu, koji mogu da daju veliki doprinos na više načina", rekao je Marej koji će konačno zaigrati za Kanadu.

On je poslednji put igrao za reprezentaciju 2015. godine kada je osvojio srebro na Panameričkim igrama, a 2022. je bio među velikim brojem igrača koji je potpisao trogodišnju vernost nacionalnom timu i obavezao se da će nastupati za reprezentaciju ako je spreman.

Kanada će u grupnoj fazi igrati sa Australijom i pobednicima kvalifikacionih turnira u Grčkoj i Španiji, tako da još uvek ne zna polovinu svoje grupe. Znamo da su za Kanađane na prošom Svetskom prvenstvu igrali NBA igrači Lu Dort, Nikel Aleksander-Voker, Dvajt Pauel, Ar Džej Beret, Keli Olinik, Dilon Bruks i Šej Gildžus Aleksander i oni će verovatno centra Zeka Ideja i daje biti na spisku Najverovatnije bi Marej mogao da zameni iskusnog Filipa Skraba ili eventualno Tre Bel-Hejnsa. 

(MONDO, N.L.) 

BONUS VIDEO: