Košarka

ZVAO SAM KOLEGU IZ PARTIZANA! Vukčević otkrio ko mu je pomogao da čuva zvezdu Lejkersa

Autor Milutin Vujičić

Tristan Vukčević čuo se pred utakmicu sa Frenkom Kaminskim i dobio je koji savet.

Izvor: YouTube/Washington Wizards/Screenshot

Tristan Vukčević igra sjajno od dolaska u NBA ligu i nakon odlične partije protiv Milvokija, pružio je još bolju u meču sa Lejkersima. Iako je njegov Vašington izgubio (120:125), Vukčević je dobio ulogu startera i za 20 minuta je vratio treneru Brajanu Kifu zbog poverenja sa 15 poena, dok je imao možda i najteži zadatak na parketu - da čuva Entonija Dejvisa.

Statistika će reći da nije u tome uspeo, pošto je Dejvis meč završio sa 35 poena i 18 skokova, ali su američki mediji generalno bili zadovoljni Vukčevićevim učinkom i hteli su da čuju gde je i od koga "pokupio" fore da bi sačuvao jednog od najboljih igrača lige. Na to se Vukčević nasmejao i otkrio da je zvao doskorašnjeg saigrača iz Partizana Frenka Kaminskog, koji više nego dobro poznaje "Obrvin" stil igre.


"Danas sam gledao mnogo snimaka, zvao sam Frenka Kaminskog koji mi je bio saigrač i pitao sam ga za neki savet kako da čuvam Dejvisa. Rekao mi je gde da ga usmeravam. Generalno ga ne zovem oko tih stvari, igramo na istoj poziciji i slični smo igrači, a bio je u ligi sedam-osam godina i zato mi je pomogao", ispričao je Vukčević.

Podsetimo, mnogo bure u javnosti digla je diskusija Vukčevića i Adetokunba iz koje se moglo protumačiti da je odlučio da ipak igra za reprezentaciju Grčke u budućnosti, međutim prema nekim informacijama skuplja dokumentaciju da obuče srpski dres.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)