Košarka

JOKIĆ SLAVI, A NIJE IGRAO! Sada je sve u njegovim rukama, crta se put za prvo mesto!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić sa Denverom drži sudbinu u svojim rukama u borbi za prvo mesto na Zapadu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić nije bio na parketima u NBA ligi u noći između petka i subote, ali je dobio dve odlične vesti. Poraze su doživeli Oklahoma i Minesota što znači da Denver drži sudbinu u svojim rukama kada je prvo mesto na Zapadu u pitanju. Sada se oni pitaju za sve i od njih zavisi konačna pozicija pred plej-of.

Da je srpski centar pogodio za pobedu protiv Los Anđeles Klipersa sada bi Nagetsi imali pobedu više, ovako imaju isti skor kao Minesota (53-24), dok su Tanderi ispod (52-25). Do kraja ligaškog dela ostalo je samo pet mečeva i sve u svojim rukama drži Denver. Dobra vest za Majkla Melouna je što se u tim vraća Džamal Marej koji se oporavio od povrede.

U narednom kolu Jokića čeka okršaj sa sunarodnikom Bogdanom Bogdanovićem i Atlantom kod kuće, pa zatim gostuju Juti i onda sledi meč koji bi mogao da odluči prvo mesto. U Kolorado dolazi Minesota. U pretposlednjem kolu gostuju San Antoniju i Viktoru Vembanjami, pa za kraj idu u Memfis.

Znatno teži raspored imaju dva glavna konkurenta. Vukovi pored spomenutog derbija imaju gostovanje Lejkersima, a tri meča igraju kod kuće, protiv Vašingtona i Tristana Vukčevića, Atlante i Finiksa. Deluje da najteži raspored ima Oklahoma koja igra protiv Šarlota na gostovanju, pa ima četiri uzastopna meča kod kuće protiv Sakramenta, San Antonija, Milvokija i Dalasa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: