Košarka

JOKIĆ KAO NA IGRICI, ASISTENCIJA PREKO CELOG TERENA! Nikola izveo potez utakmice, Bogdan uzalud trčao! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić izveo je još jednu majstoriju, prelepa asistencija protiv Atlante.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je MVP NBA lige i to je svima jasno, zvanična potvrda toga očekuje se po završetku ligaškog dela sezone u najjačoj ligi sveta. Kako igra najbolji košarkaš na planeti vidi se iz meča u meč. Ne mora da bude najefikasniji da bi njegov tim pobeđivao, a njegove majstorije na parketu dižu publiku na noge.

Tako je bilo i u pobedi protiv Atlante (142:110) gde je srpski centar upisao tripl-dabl (19, 14sk, 11as) i uz to je imao fenomenalnu asistenciju. U završnici prve četvrtine poslao je pas preko celog terena za Džastina Holideja koji je lako završio akciju polaganjem u kontri.

Uhvatio je Nikola loptu posle promašaja rivala, sa dve ruke je bacio preko celog terena, Bogdan Bogdanović je trčao i pokušao da spreči lake poene, ali nije mogao ništa da uradi. Holidej je poentirao, dok su Jokićevi saigrači ustali sa klupe i aplaudirali kao i publika u Koloradu.

Denver je preuzeo prvo mesto na Zapadu i drži sudbinu u svojim rukama. Ostala su četiri kola do kraja ligaškog dela prvenstva. Sldi gostovanje Juti, pa im onda dolazi Minesota i upravo bi taj okršaj mogao da odluči sve u borbi za vrh. Posle tog meča ostaju još mečevi protiv San Antonija kod kuće i Memfisa u gostima.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: