Košarka

AU, LUKA, PA ŠTA ĆE REĆI NIKOLA?! Ceo Dončićev tim isprozivao Jokića - porukom sa majice! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić blizu treće MVP nagrade, ali Dalas želi da Luka Dončić osvoji priznanje.

Izvor: Twitter/Dallasmavs/printscreen

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Minesotu (116:107), a Nikola Jokić je bio impresivan. Srpski centar postigao je 41 poen, imao 11 skokova i sedam asistencija, a sve je manje onih koji imaju neke druge kandidate za MVP priznanje. Jasno je da će najbolji igrač tima iz Kolorada po treći put u karijeri dobiti prestižnu nagradu, ali to se ne sviđa Dalasu!

Ceo tim iz Teksasa izašao je na zagrevanje pred meč protiv Majamija (111:92) u majicama "PRAVI MVP", koje treba da budu provokacija ka Nikoli Jokiću i podrška za Luku Dončića, jednog od retkih rivala srpskog košarkaša. Postoje oni koji su tokom sezone verovali da bi Luka Dončić mogao da se okiti MVP titulom zbog sjajne sezone koju igra, ali u samom finišu ligaškog dela deluje da to neće biti slučaj. Ipak, njegovi saigrači iz Dalasa nisu prestali da veruju! Pogledajte:

Istu majicu imao je svaki od igrača na parketu, ne računajući Luku Dončića koji se u običnoj crnoj opremi zagrevao za meč na kojem će zabeležiti 29 poena, devet skokova i devet asistencija. Ni to što je vodio tim do pobede nad ekipom sa Floride verovatno mu neće povećati šanse u borbi za MVP titulu, ipak je Nikola Jokić tokom čitave sezone bio najdominantnija figura NBA lige. Njih dvojica su veoma dobri prijatelji i sigurno će slovenački košarkaš biti srećan zbog Jokića, koji bi osvajanjem nagrade nastavio da piše istoriju.

Ukoliko Jokić dobije priznanje, a to je gotovo pa rešena stvar, izjednačiće se Mosesom Melounom, Lerijem Birdom i Medžikom Džonsonom, igračima koji su po tri puta bili najbolji u ligaškom delu sezone. U tom slučaju bi ispred njega ostali samo Karim Abdul Džabar (6), Biol Rasel i Majkl Džordan (5) i Vilt Čemberlen i Lebron Džejms (4).

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: