Košarka

OVAKO JE JOKIĆ POSTAO TRAGIČAR DENVERA: Ostao sam na šutu, nije pogodio za pobedu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji igrač Denvera promašio šut za pobedu i prvo mesto Zapadne konferencije.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je tragičar Denvera - tim iz Kolorada izgubio je od San Antonija koji je među najslabijim timovima lige i tako ugrozio prvo mesto na Zapadu lige, a srpski košarkaš promašio je šut za pobedu na desetak sekundi do kraja. Iako je imao odličnu poziciju, dvostruki MVP ligaškog dela nije uspeo da postigne poene!

Džamal Marej je krenuo u prodor, ali se zaustavio na ivici reketa svestan da nema kako da stigne do koša. Pasom iza leđa pronašao je Nikolu Jokića, koji je ostao usamljen na liniji za slobodna bacanja. Srpski košarkaš imao je lak šut pošto pored njega nije bilo protivničkih igrača, ali nije uspeo da pogodi.

Lopta je na oko osam sekundi do kraja udarila u obruč, a Nikolini saigrači nisu uspeli da uhvate ofanzivni skok. Na semaforu je ostalo 120:119 u korist aktuelnih šampiona NBA lige, a San Antonio je krenuo u poslednji napad na meču - i kasnije postigao poene za pobedu! Pogledajte Jokićev promašaj:

Pred poslednji meč ligaškog dela sezone, čak tri ekipe ulaze sa istim brojem pobeda i poraza. Oklahoma, Minesota i Denver su poravnati na vrhu tabele, pa će konačan plasman biti odlučen u dramatičnoj poslednjoj rundi sezone. Još postoje šanse da tim iz Kolorada završi na prvom mestu, ali su im potrebni i porazi dva najveća rivala.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: