Košarka

OVAKVOG JOKIĆA NISTE VIDELI! Hladan kao špricer, a zbog koša Mareja "poludeo" - detalj promakao svima!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte koš i slavlje Denvera nakon lude utakmice protiv Lejkersa.

Izvor: Arena Sport 1/ Printscreen

Srpski košarkaš Nikola Jokić slavio je sa svojim Denverom protiv L.A. Lejkersa 101:99, nakon potpuno lude utakmice i još luđe trojke Džamala Mareja u poslednjoj sekundi! Vodili su Lejkersi praktično sve vreme, imali i 20 poena prednosti, ali su majstorska partija Jokića od 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija, kao i "eksplozija" Mareja u poslednja dva minuta utakmice, odlučili da Nagetsi povedu 2:0 u seriji.

Bila je ovo, verovali ili ne, čak deseta uzastopna Nagetsa protiv Lejkersa i znali su košarkaši domaćeg tima kako da je proslave. Kada je Marej "ispalio" neverovatno težak šut prekod dugajlije Dejvisa, verovala je cela hala da ulazi i tako je bilo, a dok je sjajni Kanađanin na podu slavio koš - ka njemu su skočili svi igrači Denvera!

Posebno srećan bio je i Nikola Jokić koga čak retko viđamo u takvim situacijama. Znamo da je Jokić hladan kao špricer i da ne bi previše burno reagovao da je sam postigao koš, ali je zbog svog saigrača Mareja bio još srećniji. Ništa nije htelo Mareja do finalne četvrtine, imao je tek 5/19 iz igre, ali je postigao dva luda koša i bio još dvaput precizan sa "penala", da bi se nastavila agonija za Lebrona i družinu.

Raduje sigurno i atmosfera u Nagetsima, dugo su slavili sa Marejem, a videli smo i da je Nikola Jokić "vitlao" peškirom nakon završenog intervjua što mnogi nisu primetili, pa teško Lejkersima u noći četvrtak na petak kada se serija seli u njihov grad.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)