Košarka

NE ZNAM DA LI JE JOKIĆ ZAŠTITNO LICE NBA! Dragić objasnio šta fali Srbinu: Luka Dončić to ima!

Autor Milutin Vujičić

Goran Dragić smatra da Jokić ima sve, sem što ga marketing ne zanima, što je potrebno da biste ipak bili zaštitno lice NBA lige.

Izvor: X/Goran Dragić

Slovenački košarkaš Goran Dragić završio je karijeru krajem 2023. godine, nakon što ipak nije mogao da pronađe novi NBA angažman, a sada je dao i svoj prvi intervju o danima u najjačoj ligi sveta. Razgovarajući sa nekadašnjim saigračem Judonisom Haslemom, Dragić je upitan i šta misli o Evropljanima koji poslednjih godina dominiraju svetskom košarkom, pošto smo videli da su Janis Adetokunbo i Nikola Jokić po dva puta dobijali MVP priznanja.

Štaviše, Jokić ide ka trećoj MVP sezoni, pa je zato Dragić upitan da li je to dovoljno da bude "naslovno" ili zaštitno lice NBA: "Može da bude naslovno lice NBA lige, ali moraš da imaš dve stvari - da pobeđuješ i budeš MVP, ali i da budeš dobar za marketing. Ne znam da li Jokić to ima", rekao je Dragić.

U želji da ne bude pogrešno protumačen, Dragić je objasnio da jednostavno marketing i sve ostale nekošarkaške stvari prosto ne zanimaju Nikolu Jokića: "Apsolutno je zasluženo MVP, da se razumemo. S druge strane Luka Dončić ima i tu marketinšku stranu... Takođe, lice NBA lige mora da ima sve. Ne zanima to Jokića, samo ga zanima da pobeđuje i da bude sa konjima", objasnio je bivši reprezentativac Slovenije.

Dragić je ispričao i da je igrao sa Sašom Dončićem, Lukinim ocem, pa je mogao izbliza da vidi kako stasava buduća NBA zvezda koja će sigurno dobiti i MVP nagradu u budućnosti: "Treba samo malo više da veruje svojim saigračima, da bude malo i bez lopte. Ne kažem da ne veruje, nego se umoriš kad je lopta stalno kod tebe. To je previše za njega", naglasio je Dragić.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)