Košarka

EMBIDA NAPALA RETKA BOLEST USRED PLEJOFA: Ima Belovu paralizu, ne kontroliše delove tela!

Autor Nikola Lalović

Aktuelni MVP NBA lige Džoel Embid je imao sjajno veče u NBA iako se bori sa vrlo specifičnom bolešću.

Izvor: YouTube/Chaz NBA/Screenshot

Džoel Embid je ubacio 50 poena u trećem meču prve runde plejofa protiv Njujork Niksa, a onda se pojavio na konferenciji za medije sa naočarima za sunce. Razlog za to je retka bolest koja se zove Belova paraliza, a koja ga je snašla u prethodnih nekoliko dana. 

Belova paraliza je vrsta paralize lica i Embidu sada ne može da kontroliše mišiće leve strane lica. Ostali simptomi su spuštanje kapaka, bol oko uha i promena ukusa, a ovo stanje može da poveća i osetljivost na zvuk. Uzroci bolesti su nepoznatim a faktori rizika uključuju dijabetes i infekcije, a sve ovo nastaje zbog disfunkcije facijalnog nerva.

Embid je otkrio da se razboleo pred meč plej-ina NBA lige sa Majamijem, ali da nije želeo da izlazi u javnost sa detaljima svog stanja. Spekuliše se da se na konferenciji pojavio sa naočarima jer ima problema sa kontrolom oka i kapka.

"Prilično je iritantno sve ovo sa levom stranom mog lica, sa ustima i okom. Bilo mi je teško, ali nisam neko ko odustaje. Nije baš srećna okolnost, ali moram da nastavim da se trudim", rekao je jedan od najboljih centara NBA lige. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi