Košarka

HTEO DA SE TUČE ZBOG DONČIĆA, PA PORUČIO VESTBRUKU: Tu sam da zaštitim Luku, po svaku cenu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Pi Džej Vašington je ozbiljno shvatio svoj posao u Dalasu.

Izvor: X/@barstoolsports/Printscreen

Dalas je dobio neočekivanog ljubimca navijača na meču sa Los Anđeles Klipersima. Pobedili su Maveriksi 101:90 u trećem meču serije, a nakon što je Rasel Vestbruk napao Luku Dončića videli smo kako Pi Džej Vašington ponosno izlazi sa terena nakon što je isključen. 

Krilni centar koji je posle pet godina u Šarlotu tokom ove sezone stigao u Dalas odmah je uleteo da zaštiti lidera svog tima i odgurnuo je Rasela Vestbruka. A onda je posle meča pred novinarima objasnio zašto je napao nekadašnjeg MVP-a.

"Uvek moram da zaštitim igrača sa brojem 77, po svaku cenu", počeo je on, pa nastavio: "Mislim ovo je bio baš jak faul i onda ga je nakon toga gurnuo, tako da sam se ja našao tu i morao sam da se umešam", rekao je Vašington. Pogledajte kako se umešao: 

Vestbruk je meč završio sa jednim poenom, šutirao je 0/7 za 19 minuta , a posle meča trener Klipersa Tajron Lu je istakao da njegovi igrači moraju da budu mnogo smireniji. Rasel Vestbruk nije hteo da priča sa medijima i samo je izleteo iz hale. "Morate da bduete smireni. Bude tesno u plejofu gde svi žele da igraju dobro, ali morate da budete smireni kako go da sudije sude. Tako da u tome moramo da budemo bolji", rekao je Lu.

Pi Džej Vašington je završio meč sa 10 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte, ali je takođe izbačen sa meča. PRvo se sukobio sa Terensom Manom na 10 minuta do kraja meča, a onda je posle sukoba sa Vestbrukom isključen.

"Man je bio ljut jer sam gledao u njihovu klupu, pa sam rešiod a to uradim opet. Samo sam hteo da postavim ton meča", rekao je Vašington koga je pohvalio i Luka Dončić posle meča. 

"Neverovatno. Stvari koje on radi su sjajne, on je timskii igrač. Pomaže nam svima. Jako sam srećan što smo uspeli da ga dovedemo u naš tim. Na grubosti sam navikao, pokušavam da budem smiren dok igram košarku", rekao je on posle meča. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: