Košarka

"VIDIM DA SE NAJAVLJUJE NOVI PREDSEDNIK ZVEZDE" Ostoja Mijailović: Odnosi su bili užasni i pre mene!

Autor Mladen Šolak

Predsednik KK Partizan govorio je o relacijama između dva "večita" rivala - najveća srpska kluba

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je na potpisivanju novog ugovora sa Željkom Obradovićem i odnosu sa "večitim" rivalom, KK Crvena zvezda i predsednikom crveno-belih Nebojšom Čovićem, čije prezime nije želeo da pominje.

"U klub sam došao u oktobru 2017, odnosi su bili još gori nego sada. Ovde nisu loši odnosi dva kluba, nego između dva predsednika kluba. Sad vidim da se gospodin Drčelić najavljuje kao novi predsednik KK Crvena zvezda. Ja sa tim čovekom imam normalan odnos i mislim da će se odnosi popraviti samo promenom u njihovom klubu. I pre mog dolaska ti odnosi bili su užasno loši, to je iz perioda njihovog predsednika čije prezime danas ne želim da spomenem i Vujoševićevog, odnosno Danilovićevog vremena. Ti odnosi su tada pokvareni i nikad nisu bili gori", rekao je Mijailović.

"Nikad se nisam drugima udvarao da budem drugi ili treći, da bi oni bili srećni. Uvek sam se trudio da ovaj klub bude prvi i uvek se trudio da damo što više da budemo bolji, da budemo prvi. To su navijači prepoznali. Kad sam došao, govorili su mi da sam poslat u klub da budem drugi, da klub samo živi i zato nas i napadaju iz susednog tabora, ali ja im poručujem da moraju da pobede na parketu, ne van parketa. Imamo sad finalnu seriju, pozivam navijače da navijaju dostojanstveno, za naše momke, da veruju u šta radimo, a šta će drugi da rade - to nije moj problem", dodao je predsednik Partizana.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović, javno je davno poručio da je našao naslednika - Željka Drčelića, aktuelnog predsednika Upravnog odbora KK Crvena zvezda. "Mislim da sam pronašao naslednika, ozbiljno vam kažem. Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate dobro da nikada nisam nekoga hvalio pro forme, kao što nikada pro forme nisam ni napadao. Smatram da je Željko čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. Mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Taj skauting je veoma bitan kao potencijal, da nikada ne promašite ili da što manje promašite. Uvek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu", rekao je Čović za "Meridian sport".