Košarka

SPAVALI 4 PUTA DNEVNO, OSTAVILA GA ZBOG DŽORDANA! Životna priča tatinog sina koji nije hteo košarku, već svoju dadilju

Autor Nemanja Stanojčić

Sin Majkla Džordana nije trenutno poznat ni zbog oca, ni zbog svog bogatstva, košarke, ni biznisa. Sada ga svi znaju zbog burne ljubavi sa svojom dadiljom, bivšom tatinog saigrača, slavnog Skotija Pipena.

Izvor: Instagram/larsapipen/heirmj523/YouTube/pennyccw

Majkl Džordan (61) igrao je u Čikagu sa Skotijem Pipenom (58) i činiili su verovatno najveći tandem u istoriji košarke, a supruga njegovog slavnog saigrača Larsa Pipen (49) donedavno je bila u burnoj vezi sa Markusom Džordanom (33). Da, dobro ste pročitali. Žena koja je u jednom momentu bila dadilja Majklovom sinu zabavljala se sa njim kada je odrastao i o toj ljubavi su mesecima pisali mediji u SAD i širom sveta.

Bili su zajedno od 2022. do februara 2024, kada su se definitivno rastali. Njihova veza je praćena svakodnevno i o svemu tome je sa velikom gorčinom pričao legendarni košarkaš Čarls Barkli, koji odlično poznaje Džordana. Kako sa terena, tako i privatno, jer su devedesetih bili bliski prijatelji, zajedno su igrali golf, a onda je u međuvremenu taj odnos nepovratno narušen. "Bilo mi je žao Majkla i Skotija. Sve to je mnogo komplikovano, ja ne volim kada je tako, jer onda svi imaju mišljenje o svemu, a internet nije pravo mesto za to", rekao je Barkli u podkastu kod Šenona Šarpa.

Posebno mu je teško palo to što bi za sve to mogla da ispaštaju deca Skotija i Larse - Skoti junior, Preston, Džastin i Sofija. "Mrzim kada je sve tako u tom nekom neredu. Nikada tu nema pobednika, samo gubitnika."

Spomenuo je odnos Džordana i Pipena, uveren je da su se stvari između njih promenile zbog te veze. "Da sam sa nekim osvojio šest titula u NBA, pomislio bih da smo braća za ceo život", zaključio je Barkli.

Između Pipena i Džordana seniora takođe je "puklo" do te mere da je nemoguće zamisliti ih ponovo zajedno. I tu je Skoti prešao granice kada je javno govorio da je Majkl bio užasan igrač i da nije najveći koji je igrao košarku. Da li je sve to imalo veze sa odnosom Larse i Džordanovog sina? Neizbežno je to pomisliti...

KO JE MARKUS DŽORDAN?

Markus Džordan highlights
Izvor: YouTube/Ballislife

Markus je rođen 24. decembra 1990. godine i mnogi su očekivali da će da krene očevim stopama. Tako je i bilo pošto je sa starijim bratom Džefrijem vodio "Lojola akademiju" do konferencijske titule i jedne od najboljih sezona u istoriji te škole. Odatle je prešao u Čikago u školu "Vitni jang" i tamo je vodio školu do titule u "4A šampionatu", u finalu je dao 19 poena u pobedi protiv Vokigana (69:66) i dobio je MVP priznanje. Posle toga ga je "ESPN"-u rangirao među 60 najboljih srednjoškolskih bekova u državi, prosečno je beležio 10 poena, 4,5 skokova i 3,2 asistencije po meču.

Izabrao je zatim koledž u Orlandu (Florida) i već u prvoj godini je došlo do problema, pošto je taj univerzitet imao ugovor sa Adidasom, a on je insistirao da nosi Najk i patike "Air Jordan" zbog lojalnosti prema svom ocu. Zbog toga je došlo do raskida saradnje između univerziteta i Adidasa. Dao je ukupno 1,152 poena na tom univerzitetu, najbolju partiju pružio je u sezoni 2010/11 kada je dao 28 poena u pobedi protiv univeziteta "Zapadna Florida". Diplomirao je 2013. godine.

"Tata nije uvek bio tu, propustio je dosta mečeva u mojoj košarkaškoj karijeri, ali je to bilo zbog njegovog zgusnutog rasporeda i košarke. Uradio je odličan posao, pružao mi je podršku kada god je mogao, dolazio je kada god je mogao", rekao je Markus jednom prilikom.

Iako su mnogi očekivali, on se nije odlučio da se oproba u NBA ligi, završio je sa profesionalnim bavljenjem košarkom posle fakulteta. Imao je i probleme sa zakonom, pošto je u pijanom stanju uhapšen 2012. godine kada se svađao sa dve žene ispred hotela, pa je to rešeno priznanjem krivice i kaznom od 250 dolara. Umesto toga odlučio je da se bavi biznisom i 2016. godine otvorio je prodavnicu patika pod nazivom "Trophy room", ali je zatvorena tri godine kasnije.

KO JE LARSA PIPEN?

Larsa Pipen (49)  bila je u braku sa Skotijem Pipenom od 1997. do 2021, a njen odnos sa Markusom Džordanom (33) izazvao mnogo pažnje. Posebno zbog činjenice da su njena deca samo desetak godina mlađa od njega, u pitanj usu Skoti junior (23), Preston (21, Džastin (18) i Sofija (15).

Bila je učesnica rijaliti programa, a njena izjava o privatnom životu u tom periodu izazvala buru. "Uvek sam sa Skotijem vodila ljubav četiri puta za veče. Tako je bilo svake večeri, nikada nismo imali slobodan dan tokom te 23 godine", izgovorila je Larsa o odnosu sa Pipenom.

"DŽORDAN ME ISTRAUMIRAO"

Izvor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Majkl Džordan nikada nije odobravao vezu između Markusa i Larse i to nije krio. O tome nije želeo da priča u javnosti, ali se jednom prilikom oglasio i to u Parizu prošle godine kada su ga paparaci ispred jednog restorana pitali da li ih podržava i dobili jasno i glasno "NE".

O toj izjavi su nešto kasnije pitali Pipenovu bivšu. "Ne mislim da je to bilo smešno. Nema ničega smešnog u vezi sa tim. Na neki način me je bilo sramota. Traumatizovana sam", rekla je Larsa za portal "TMZ". Na nečiju žalost, a na nečije olakšanje, ona ipak neće biti Džordanova snajka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: