Košarka

MUK U ZVEZDINOM PIONIRU, NOVICA UŠAO NA PARKET! Hala zanemela, a utakmica odmah zaustavljena (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Potresna scena u hali "Aleksandar Nikolić"

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Po svemu sudeći teška povreda košarkaša Mege Stefana Miljenovića bacila je senku na utakmicu Crvene zvezde i Mege u Pioniru, u polufinalu ABA lige.

Mladi košarkaš tima Marka Baraća krenuo je u jedan prodor u završnici treće četvrtine, a onda se nezgodno dočekao posle skoka i pao uz bolnu grimasu. Prizor je bio potresan i hala je zaćutala, a sa klupe Mege su odmah ustali trener Barać i tim-menadžer Novica Veličković, košarkaška legenda Partizana.

Obojica su utrčali u teren, došli pod Zvezdin koš i pomogli Miljenoviću da nekako ustane. Saigrači su mu napravili mesta na klupi, a Novica ga je uhvatio oko struka i praktično izneo sa terena, jer je Miljenović trpeo veliki bol. Pogledajte tu scenu:

Utakmica je u tom trenutku, naravno, bila u drugom planu, a posle početnog muka, dvoranom se potom prolomio aplauz sa svih tribina, u znak podrške za mladog košarkaša koji je ove sezone "eksplodirao", kao i njegov tim.

Stefan Miljenović rođen je u Kanadi u avgustu 2001. godine, ima i srpski i kanadski pasoš, a profi karijeru počeo je u Leotaru 2021. godine. Prošle sezone igrao je u OKK Beogradu, razvojnom timu Mege, a ove takmičarske godine imao je značajnu ulogu u Megi, kao najbolji strelac prošle sezone Superlige, sa 21,8 poena u proseku. Ove takmičarske godine je starter u bekovskoj liniji Mege i prosečno postiže po 12,2 poena. Pred njim je sigurno velika karijera, a ostaje nada da ga povreda neće na dugi period udaljiti sa terena.

(MONDO - M.Š)