Košarka

NA ŠTAKAMA DOŠAO DA SRUŠI JOKIĆA! Tek operisan, doktori mu branili, ali došao na megdan Srbinu

Autor Milutin Vujičić

Kris Finč će ipak voditi Minesotu uprkos tome što je tek operisao koleno.

Izvor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

U noći između subote i nedelje (01.00) počinje polufinalna plej-of serija Denvera i Minesote u kojoj se nadamo novoj pobedi našeg Nikole Jokića, a trener Kris Finč će ipak uprkos svemu voditi "vukove". Na četvrtom meču serije protiv Finiksa, Finča je "pokosio" njegov košarkaš Majk Konli i trener je ostao da leži na parketu u bolovima.

Odmah je bilo jasno da je ozbiljno povredio koleno, doktori su odmah zakazali operaciju, a Finč je doneo odluku da bez obzira na predviđeni oporavak - dođe na utakmicu i predvodi Minesotu. Sigurno to nije bio i savet hirurga i doktora, ali je Finč bio tvrdoglav i ni po koju cenu nije želeo da propusti jednu od najvažnijih utakmica u svojoj trenerskoj karijeri, pošto su "vukovi" posle 20 godina prošli prvu plej-of rundu.

Pogledajte u kakvom stanju je Kris Finč došao na utakmicu, a videćemo kako će uspeti da "iznese" sve obaveze koje inače ima kao trener Minesote:


U njegovom stručnom štabu je inače Majka Nori koji je sarađivao sa Jokićem po njegovom dolasku u NBA ligu. Nori je bio trener Jokiću u razvojnoj ligi za vreme prve sezone u Denveru, kada Srbin uopšte nije ni igrao. Ipak, njih dvojica su u međuvremenu čak postali dobri prijatelji i zato će Nori pokušati da ga zaustavi timom koji je napravio Tim Koneli, inače još jedan bivši član Denvera.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)