Košarka

"DENVER ĆE BITI POČIŠĆEN!" Oglasio se Jokićev kritičar: Minesota će postati svetski šampion!

Autor Dušan Ninković

Pred nikolom Jokićem i saigračima je težak posao.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa nalaze se u veoma teškoj situaciji jer su u polufinalu Zapadne konferencije izgubili oba meča od Minestoe na svom parketu, pa sada moraju da se revanširaju na gostovanju. Minesota je pokazala da je u ovom trenutku mnogo više gladna pobeda, a ukoliko to pokažu i pred svojim navijačima Denver Nagetsi bi mogli da budu "počišćeni".

Stiven Ej Smit, koji često kritikuje izdanja Nikole Jokića u najboljoj ligi na svetu, smatra da Denver nema nikakve šanse da se vrati u seriju. Po njegovim rečima, Minesota će biti svetski šampion, što je čest izraz u američkim medijima za NBA šampione jer smatraju da ne postoji bolji tim na planeti od onog koji osvoji najjaču košarkašku ligu na svetu.

"Mislim da su Denver Nagetsi na ivici da budu počišćeni... I verujem da će Minesota Timbervulvsi biti svetski šampioni... Nešto specijalno se razvija u Minesoti", rekao je Smit. U američkim medijima ima mnogo onih koji imaju sličn stav o ovoj temi - Denver je izgubio dve utakmice na svom terenu i sada mora da igra na gostujućem parketu pod ogromnim pritiskom.

Najviše brine to što su aktuelni šampioni NBA lige pokazali mnogo slabosti, kako u ofanzivnom tako i u defanzivnom delu tima. Ekipa Nikole Jokića prilično lako izgubila je oba meča pred svojim navijačima, a u drugom je Minesota slavila sa čak 26 poena razlike!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: