Košarka

DENVER PREGAZIO MINESOTU U GOSTIMA: Jokić celom svetu pokazao zašto je MVP NBA lige!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodio Denver do velike i važne pobede nad Minesotom.

Izvor: David Berding / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su dva meča na svom terenu od ekipe Minesote, na početku polufinalne serije Zapadne konferencije i mnogi su tada pomislili da se aktuelnim šampionima sprema "metla", ali tim iz Kolorada neće biti počišćen. Prvi susret na gostujućem terenu Denver je, predvođen maestralnim Nikolom Jokićem, rešio u svoju korist (117:90) i tako prepolovio zaostatak u seriji - Minesota sada vodi 2:1!

Treći meč u polufinalnoj seriji Zapada poslužio je Denveru da konačno pokaže šampionski gen - nakon dva vrlo mlaka meča na svom terenu, sa premalo energije i gotovo nikakvog doprinosa nekih od najboljih igrača tima, Nagetsi nisu imali šanse protiv agresivne Minesote. Zato je treća utakmica bila potpuno drugačija. Denver je izašao na parket da pregazi svog rivala, svestan da je ovo poslednja šansa da se rezultatski vrati u seriju.

Da imaju velike šanse za pobedu postalo je jasno već nakon prve četvrtine koju su rešili u svoju korist sa osam poena razlike, a sredinom druge deonice imali su i ogromnih 20 poena prednosti na svojoj strani. Denver se ni u jednom trenutku meča nije opuštao, pa se u nastavku susreta pobeda nije dovodila u pitanje. Tokom treće deonice tim iz Kolorada postigao je čak 37 poena, a u finišu susreta bilo je prostora da trener Majkl Meloun isprazni klupu i proširi rotaciju u svojoj ekipi. 

Minesota - Denver 90:117
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Pre toga je utakmicu rešio Nikola Jokić, još jednom najbolji pojedinac u šampionskom timu! Srpski košarkaš i trostruki MVP NBA ligemeč je završio sa 24 poena, 14 skokova i devet asistencija, uz nekoliko karakterističnih i veoma atraktivnih poteza. Po prvi put u ovoj seriji Jokić je imao pravu pomoć saigrača. Kanađanin Džamal Marej postigao je 24 poena - u prva dva meča ukupno 25 - i tako pokazao formu iz prošlogodišnjeg plej-ofa, kada je bio drugi najbolji igrač tima. Zapaženu rolu odigrao je i Majkl Porter junior sa 21 poenom. U ekipi Denvera dvocifreni su bili još Eron Gordon (13) i Kentavijus Koldvel-Poup (12).

Tim Minesote ponovo se oslonio na Entonija Edvardsa koji je ubacio 19 poena, ali utisak je da nije uspeo da ponovi partiju kao u prve dve utakmice ove serije. Pratili su ga Karl Entoni-Tauns sa 14 poena, odnosno Majk Konli i Džejden Mekdenijels sa po 10.

Nakon treće utakmice i trećeg brejka koji smo videli u polufinalnog seriji na Zapadu, Denver ima daleko veće šanse da se rezultatski potpuno vrati u igru. Nagetsi će priliku da se izjednače sa Minesota Timbervulvsima imati u noći između nedelje i ponedeljka, od 02:00 po srpskom vremenu. Nakon te utakmice serija će se vratiti u Kolorado, na Denverov domaći teren.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: