Košarka

GAŽENJE 32 RAZLIKE, DA SE ZNA GDE JE KOŠARKA NASTALA! Resetovana i plej-of serija i Njujork Niksi!

Autor Mladen Šolak

Indijana Pejsersi počistili Njujork Nikse izjednačili na 2-2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije!

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Iako je igra stvorena u Masačustesu, njeni koreni zaista sežu do Indijane, koja ostaje centar ovog sporta", rekao je tvorac košarke Džejms Nejsmit. Iako ta "najkošarkaškija" država u SAD ima franšizu koja nije osvojila NBA titulu, ove nedelje je u Indijanapolisu ostvarila jednu od najubedljivijih plej-of pobeda u istoriji tima: Indijana - Njujork 121:89 (34:14, 35:27, 32:22, 20:26)!

Plejmejker Indijane Tajris Haliburton odigrao u skladu sa svojim talentom i ubacio 20 poena, rezervista Ti-Džej Mekonel dodao je 15, Paskal Sijakam 14, Majls Tarner 13... Bila je to škola košarke potpuno razbijenim gostima iz Njujorka, koji od početka do kraja ni na trenutak nisu bili u stanju da učine utakmicu ravnopravnom.

Zato je postalo 2-2 u seriji koja će se sada igrati na dve dobijene, a potencijalno odlučujući, peti meč zakazan je za noć između utorka i srede od dva ujutru, u Njujorku. Ko pobedi, imaće "meč loptu" u noći između četvrtka i petka u Indijanapolisu, dok bi eventualna sedma utakmica, "majstorica" bila odigrana u nedelju uveče od 21.30 po vremenu u Srbiji, u Medison skver gardenu u Njujorku.

Ljubitelji košarke u Srbiji ove noći, između nedelje i ponedeljka pratiće jako važnu četvrtu utakmicu serije Denver - Minesota (1-2), koja će početi u 2 sata ujutru.

Trenutne plej-of serije NBA lige

  • Boston - Klivlend 2-1
  • Indijana - Njujork 2-2
  • Oklahoma - Dalas 1-2
  • Minesota - Denver 2-1

(MONDO - M.Š)