Košarka

EVROLIGAŠ OSTAO BEZ GLAVNOG SPONZORA! Da li je ovo šansa za Crvenu zvezdu i Partizan?

Autor Nemanja Stanojčić

Virtus iz Bolonje izgubiće glavnog sponzora i to može da bude šansa za srpske klubove.

Izvor: MN Press

Virtus je tokom većeg dela sezone bio u vrhu Evrolige, da bi na kraju došlo do pada, poraza i na kraju ispadanja u plej-in turniru. Posle svega toga stigla je još jedna loša vest za italijanski klub. Glavni sponzor Sagafredo doneo je odluku da se povuče iz kluba i da se posveti nekim drugim stvarima. Ugovor ističe u junu ove godine i to bi moglo da predstavlja veliki problem za tim.

"Naš plan je pravljenje nove strategije i ojačavanje brenda u sektoru kafe i posvećenost klijentima i njihovom zadovoljstvu", navodi se u saopštenju. Moglo bi ovo da ima i veliki uticaj na narednu evroligašku sezonu, pošto je izvršni direktor Paulijus Motiejunas istako da će neko od pet timova ispasti iz takmičenja, pošto ulazi Pariz kao pobednik Evrokupa.

"Neko će u krugu sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Virtusom, Valensijom i Albom morati da otpadne, jer Pariz ulazi. Svi imaju pod 20 odsto šansi da ne igraju naredne sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Istina je takva da neko od njih mora da otpadne", rekao je Motiejunas.

Crvena zvezda Meridianbet i Partizan trenutno igraju u finalnoj seriji ABA lige i pobednik će igrati u elitnom takmičenju naredne sezone, dok će poraženi da čeka specijalnu pozivnicu. Prvi meč dobili su crveno-beli i tako su poveli u seriji.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: