Košarka

JOKIĆ? MOGU SAMO DA SE SMEJEM! "Novi Džordan" video kako igra najbolji na svetu: Nisam ljut, on je MVP!

Autor Nemanja Stanojčić

Entoni Edvards nastavio je da hvali Nikolu Jokića.

Izvor: YouTube/Denver Nuggets/Printscreen/X/Ben Golliver

Nikola Jokić dobio je MVP priznanje pred petu utakmicu Denvera i Minesote, a onda je pokazao zašto je po treći put u karijeri osvojio tu nagradu. U pobedi Nagetsa (112:97) je dominirao, dao je 40 poena, uz 13 asistencija, 7 skokova i bez ijedne izgubljene lopte.

Šta god je poželeo da uradi, to je uspeo, vozio je Rudija Gobera na "ringišpilu", dao trojku preko njega za potvrdu pobede, poslao je asistenciju za Džamala Mareja preko celog terena, raspoređivao je saigrače po parketu, pozivao akcije, apsolutno sve što je bilo potrebno za pobedu. Zato njegov tim sada ima dve meč lopte, prvu već u Minesoti.

Kako je sve to izgledalo iz ugla protivnika najbolje govore reči Entonija Edvardsa. Momak koga već sada zovu "novi Džordan" stao je pred kamere i dao direktan i iskren odgovor o srpskom centru. "Mogu samo da se smejem, to je sve što mogu da uradim. Ne mogu da budem ljut. On je odličan. Rekao sam to posle prve dve utakmice. On je MVP i najbolji igrač u NBA ligi. Pokazao je to na poslednje tri utakmice, posebno u ovoj. Moram da mu čestitam, ne znam šta je trebalo da radimo. On je bio njihov čovek", rekao je Edvards.

Mladi košarkaš je već sada glavna zvezda "vukova". U prvom meču u Koloradu dao je 43 poena, u drugom 27 i zahvaljujući njemu je Minesota povela sa 2:0 u seriji, ali je u petom meču "zaključan". Nagetsi su ga fantastično čuvali, dao je 18 poena, ali uz loše procente šuta (4/10 za dva, 1/5 za tri).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: