Košarka

"TRI GODINE SAM OVDE, NIŠTA SE NE MENJA" Aleksa Avramović: Majke mi, imam samo jednu želju!

Autor Mladen Šolak

Partizanov košarkaš oglasio se posle poraza od Crvene zvezde

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda nanela je Partizanu još jedan poraz u finalnoj seriji ABA lige i sada sa vođstvom 2:0 ide u nedelju u Beogradsku arenu po "brejk" i titulu. Naravno, želja crno-belih biće da vrati seriju u Zvezdin dom, na petu utakmicu. Posle meča, borbeni bek crno-belih Aleksa Avramović govorio je o porazu svog tima u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić". 

"Ne znam koja već godina zaredom nije se desio brejk, Zvezda je bila korak ispred nas, ali borili smo se do kraja. Na kraju realnih sedam razlike, omašili smo dosta otvorenih šuteva. Borili smo se, bilo je grešaka u napadu i u odbrani, ali generalno ništa nije gotovo i idemo da pokušamo da izborimo majstoricu. Znamo da će biti 20 i kusur hiljada ljudi u Areni, spremnih da nas bodre i potrebna nam je njihova podrška. Bože zdravlja, idemo da pobedimo i nadam se da ćemo uspeti"

"Da smo se malo ranije odlepili u toj situaciji na dva poseda, bilo bi lakše ući u tu završnicu. Posle je Teo iznudio onaj faul na tri poena, dalo im je to blagu prednost da iz minusa uđu u plus, na kraju su imali i šut za produžetak. Imali smo mrtvu loptu, šansu... Ali idemo dalje"

Da li mu je lakše da igra u Beogradskoj areni ili u Pioniru? "Arena ili Pionir? Svejedno mi je, navikao sam se, igram već treću godinu, pa mi je isto gde su navijači Zvezde domaćini. idemo dalje"

Avramović je proveo na terenu 10 minuta. "To je sve deo taktike i nemam šta da dodam. Deo sam tima, zadovoljan sam svime što imam i da igramo sledeću utakmicu i da pokušamo da dobijemo. Borimo se, ne fali nam to, ali fali nam mira i smirenosti, kao i agresivnosti. Nedović nam je ubacio 21 poen u poluvremenu od 38. To je bila naša šansa, posle te je preuzeo loptu u ruke, imali su par dobrih poseda."

Partizan je i pre dve godine bio u istoj situaciji i uspeo je da uvede seriju u petu utakmicu. "Isto sve, ništa se ne menja, idemo dalje, zna se koliko je domaći teren ogroman faktor, što pokazuje istorija. Vrlo retko se dešavaju neki brejkovi. Videćemo, pokušaćemo da izborimo četvrtu, pa onda Bože zdravlja i majstoricu, pa šta nam Bog bude dao. Samo da budemo svi živi i zdravi, nebitno ko za koga igra. Vidi se da se Nikola povredio, Majke mi, to bih najviše voleo, da svi budemo živi i zdravi"

(MONDO - N.S/M.Š)

BONUS VIDEO: