TEŽAK PAD JOKIĆEVOG NAJVEĆEG RIVALA! Ostao na parketu, na licu bol, a Nikola mu odmah prišao!

Najbolji igrač Minesote Entoni Edvards teško pao na parket tokom meča protiv Denver Nagetsa.

USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Minesote potpuno su razbili Denver u šestoj utakmici polufinalne serije na Zapadu i aktuelnim šampionima naneli jedan od najtežih poraza u istoriji franšize - 115:70! Do pobede je Timbervulvse vodio Entoni Edvards sa 27 poena, ali je meč obeležila i situacija koja je zabrinula svakog ljubitelja NBA košarke.

Početkom treće deonice Entoni Edvards, odnosno "Novi Džordan" kako ga zovu mediji u SAD, doživeo je neugodan pad i tako zabrinuo sve navijače Minesote. Nakon što je odigrao 1 na 1 protiv Majkla Portera Džuniora, Edvards se opasno prizemljio, sa bolnom grimasom na licu. Bile su to loše vesti za Minesotu, pritrčao je i Nikola Jokić zabrinut za zdravlje najvećeg rivala, ali je srećom "Ant" mogao da nastavi meč.

Stručni štab Minesote zatražio je tajm-aut, a Edvards se odmah vratio na teren. Pogodio je dva slobodna bacanja zbog faula koji je izvukao prilikom pada, a kasnije i odveo svoj tim do pboede. Bio je najefikasniji igrač utakmice i glavni razlog za ubedljiv trijumf, a pošto nije u pitanju teža povreda navijači imaju čemu da se nadaju i pred sedmi meč polufinala Zapada.

Poslednji meč u seriji Denvera i Minesote na programu je u nedleju, 19. maja, od 22:00 časa. Termin je prilagođen navijačima u Evropi, pa će spektakl koji odlučuje o prolazu u finale Zapadne konferencije moći da prate i košarkaški ljubitelji na ovoj strani sveta. Podsećamo, meč se igra u Koloradu, pred navijačima Denver Nagetsa.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja  Arena Sport