Košarka

"NISI TI KRIV JOKIĆU, JA SAM!" Raspad sistema igrača od 180 miliona dolara - Srbin će ga oterati!?

Autor Milutin Vujičić

Majkl Porter Džunior je svestan da je bio katastrofalan protiv Minesote i da bi zbog toga mogao da bude trejdovan. Ali, ništa bez "amina" Nikole Jokića.

Izvor: YouTube/Denver Nuggets/Screenshot

Nikola Jokić je kao i svaki lider prihvatio odgovornost na sebe zbog eliminacije Denvera u polufinalnu Zapadne konferencije. Ali, svima je jasno da je učinio sve što je u njegovoj moći da Denver pobedi Minesotu, a da bi krivca za ispuštanje 20 poena prednosti trebalo potražiti među njegovim saigračima.

Ako se zna da su Jokić i Marej postigli 32 od 37 poena Denvera u drugom poluvremenu košmarne utakmice sa Minesotom, nije teško zaključiti koji je igrač zakazao. Majkl Porter Džunior "nije bio svoj" u čitavoj seriji. Prosečno je ubacivao tek 10,7 poena po meču protiv "vukova", postizao je svaku četvrtu šutnutu trojku, dok je izrazito loš bio u odlučujućoj utakmici serije kada je ima užasan učinak od sedam poena (1/6 za tri).

Zato je posle meča oborio glavu, ali je priznao da je kriv: "Izvinio sam se celoj ekipi posle utakmice pošto mislim da smo izgubili zbog mene. Da sam ja igrao kako umem, znam da bismo dobili ovu seriju", otvoreno je priznao treći najplaćeniji igrač ekipe koji je nestao kada je to bilo najvažnije, možda i zbog porodičnih problema.

Izvor: David Berding / Getty images / Profimedia

Inače, Porter je potpisao petogodišnji ugovor sa Denverom vredam 180 miliona evra godišnje, a tokom naredne sezone zaradiće skoro 36 miliona. Zbog svega viđenog, spekuliše se da bi Nagetsi mogli da ga trejduju i da potraže bolje rešenja od njega, dok se takođe očekuje i odlazak Kentevijus Kaldvel-Poupa, koji će "biti na tržištu" i koji bi tako mogao svoje igre da naplati bolje u nekom drugom klubu, što Denver neće moći da mu pruži.

To znači da bi Nagetsi tokom leta mogli da ostanu bez dvojice od petorice startera, što bi bio ogroman udarac, ali možda i zdrav osnov da se regrupišu i dobiju "svežu krv". Posebno se to odnosi na doprinos sa klupe koji takođe nije bio dovoljno dobar tokom serije sa Minesotom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)