Košarka

RASISTIČKI KOMENTAR O JOKIĆU! Igrao sa Srbinom, a sad mu smeta njegovo poreklo - sramno!

Autor Milutin Vujičić

Nik Jang slavi što Srbin neće osvojiti NBA ligu, pošto deluje da mu je dosadilo što "stranci dominiraju".

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije uspeo da se sa svojim Denverom plasira u finale Zapadne konferencije protiv Dalasa, pošto je Minesota uspela da slavi u sedmoj utakmici, i to posle velikog preokreta od 20 razlike. Iako je Jokić učinio sve što je do njega, to nije bilo dovoljno da nadoknadi katastrofalne partije Majkla Portera Džuniora, ali je ipak kao lider ekipe - iako ni kriv ni dužan - najviše na meti napada posle svega.

Sposoban je Jokić da primi te "udarce", bio je na meti kritika i kada je dobijao MVP nagrade i taj osećaj mu nije nepoznat, ali ono što je novost je da je sada njegov bivši saigrač Nik Jang (zajedno igrali u Denveru 2018. godine) "pecnuo" Srbina. I to je imao komentar koji bi mogao da se zavede čak i kao rasistički!

"Amerikanci su se vratili, dušo! NBA liga je ponovo američka liga", napisao je Nik Jang kome je "dosadila" dominacija Evropljana, najboljih košarkaša na svetu već godinama unazad.


Videli smo kako je Janis Adetokunbo prvo dominirao, potom se pojavio Nikola Jokić, kao i Džoel Embid, koji je doduše na kraju odlučio da se odrekne i Kameruna i Francuske i postane Amerikanac. Međutim, zaboravio je da je u igri za NBA prsten i dalje još jedan Evropljanin - Luka Dončić. Pokušaće da sa Dalasom napravi iznenađenje na Zapadu, gde ih prvo čeka Minesota, a ako se plasiraju u finale, tamo bi protivnik bili Indijana ili Boston.

Ipak, čini se da je nekima dosadila dominacija Evropljana u NBA ligi i da je to počelo da "izlazi" iz košarkaša koji bi ubuduće mogli malo više da paze šta pričaju, pošto je očigledno da Niku Jangu smetra poreklo Nikole Jokića koji je došao iz Sombora u SAD i tamo promenio istoriju.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)