ŽELJKO JE NAJODGOVORNIJI, A NE OSTOJA! Milutin Aleksić: Gromada je, može da istrpi kritiku!

Milutin Aleksić komentarisao je finale ABA lige Partizana i Crvene zvezde i dotakao se odgovornosti trenera Željka Obradovića.

Antonio Ahel/ATAImages/K1/Screenshot

Bivši srpski košarkaš Milutin Aleksić poručio je tokom gostovanja na "K1" televiziji da staje u odbranu Željka Obradovića zbog odluke da iz tima za treći meč finala ABA lige odstrani Džejmsa Nanelija (posle incidenta sa Stefanom Lazarevićem), ali ističe da je trener ipak najodgovorniji za poraz Partizana. I nedovoljno dobre igre u završnici sezone...

"Imam nekad utisak da se suzdržavaju kritike, ali Željko Obradović je gromada, može da podnese kritike. Svi se ustežu, jer kako da držiš lekciju nekome ko je devet puta osvojio Evroligu? Mislim da može da podnese kritike ne samo kad nije u pravu, nego kada mu ekipa igra loše. Željko Obradović ima najveću odgovornost za ovakvu igru. Ne vidim da Ostoja ima nešto sa izdanjem igrača na parketu", kazao je Milutin Aleksić ističući da istovremeno Obradović ima najveće zasluge i za "podizanje" Partizana u poslednje tri godine, ali vidi jednu opasnost u svemu.

"Znate li još jedan klub u Evropi gde je trener popularniji od svakog igrača kog dovede? To je skroznepoznato u svetu, a ovde imaš trenera koji ima toliku podršku, poverenje i pravo na grešku u odnosu na igrače. Nije lako igrati u Partizanu, izgubiš tri svi ti zvižde, a Željku neće zviždati ni posle pet poraza. To je sad ta težina nošenja dresa Partizana", naglasio je Aleksić.

Iako smatra da igrači zaslužuju sve krizike za izdanja u finalu plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, Aleksić dodaje i da se u nekim stvarima preteruje, posebno kada je reč o kapitenu tima. "Kevin Panter je sjajan igrač, fenomenalan, ali nije uradio ono zbog čega je doveden. Ali, da je loš igrač, to ne može poznavalac košarke da izgovori. Ovu seriju je odigrao ispod svakog nivoa, to stoji, ali da je loš igrač...", poručio je Aleksić.

Podsetimo, Partizan se sada okreće Košarkaškoj ligi Srbije za koju neće računati na Franka Kaminskog (mora da "precrta" još dvojicu stranaca), dok se polako prave planovi i za narednu sezonu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Anđušić izjava  MONDO/Nemanja Stanojčić

(K1/MONDO - M.V.)