Košarka

HRVATICA ZAPALILA NBA LIGU: Nisu joj dali u državu, ona ušetala u NBA halu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Hrvatska košarkašica je na kraju uspela da

Izvor: Instagram/nika.muhl

Hrvatica Nika Mil "zapalila" je Ameriku svojom porukom! Ova 23-godišnja košarkašica Sijetl Storma konačno je uspela da debituje u WNBA ligi oi to nakon pet kola pošto nikako nije uspevala da dobiej radnu vizu. Iako je od 2020. godine u Americi gde je završila Univerzitet Konektikat, ona je nakon biranja na draftu imala mnogo problema.

Sijetl je uzeo sa 14. mesta, a Nika je morala da čeka peto kolo i pobedu nad Indijana Fiverom 85:83 da debituje u najjačoj ligi sveta. Igrala je samo tri minuta, uhvatila je dva skoka, ali nije poentirala. Ipak, ono što je sve oduševilo je njena majica! 

Htela je da se našali na račun toga što nije mogla da dobije vizu iako je već dugo u Americi pa se pojavila sa belom majicom na kojoj velikim slovima piše "Approved" tj. odobreno, Ispod toga je odštampana slika njene vize koju je toliko čekala. Pogledajte taj ulazak u halu:

Nika Mil je četvrta Hrvatica u ženskoj NBA ligi nakon Koraljke Hlede, Vedrane Grgin Fonseke i Ivane Dojkić koja je trenutno košarkašica Njujork Libertija. Pre odlaska na koledž u Ameriku igrala je od 2016. do 2020. za Trešnjevku u domovini. U poslednjoj sezoni u ABA ligi je imala 11,7 poena i 7,2 asistencije po meču.Sada će tražiti mesto u rotaciji Sijetla do kraja sezone. Pogledajte kako ona izgleda:

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi