Košarka

ZVANIČNO - DUBAI DOBIO MESTO U ABA LIGI: Naredni korak im je Evroliga!

Autor Nikola Lalović

KK Dubai će od naredne sezone igrati ABA ligu.

Izvor: MN Press

Sada je i zvanično Košarkaški klub iz Dubaija će naredne sezone igrati u ABA ligi! Na zvaničnom sajtu ABA lige objavljeno je da će se novoosnovani klub naći među učesnicima takmičenjija u narednoj sezoni 2024/25. Tim povodom se prvi oglasio Dubravko Krnetović dirktor lige.

"KK Dubai se pridružuje ABA porodici i biće u mnogo čemu specifična sportsko-poslovna saradnja. Ovo predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali kao idelnu šansu da dostignu svoje ciljeve. Prvo da se poveća kvalitet takmičenja, a onda i da se otvore vrata novog tržišta koje će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše više profita i radi na dobrobiti svojih deoničara", navodi Krnetović. 

Jasno se oglasio i Abdula Said Al Nabudah, predsednik i prvi čovek KK Dubaija. "Mi smo oduševljeni što ćemo se pridružiti ABA ligi, takmičenju u regionu koji je poznat po gajenju nekih od najvećih košarkaških talenata. Jedva čekamo da u Dubaiju budemo domačini u ABA ligi u našoj "Koka kola areni" gde košarkaški entuzijasti mogu da uživaju u sjajnom iskustvu. Ja ću se zahvaliti menadžmentu ABA lige na tome što smo prihvaćeni", rekao je on. 

Poznato je da je krajnji cilj projekta Dubaija da se igra Evroliga, ali je jedno od ključnih stvari koje prvo moraju da ispune to da nastupe u nekom nacionalnom ili regionalnom takmičenju. Sada je jasno da je izbor pao na ABA ligu. Jasno je da neće biti Dubaija naredne sezone u Evroligi, ali uskoro se očekuju u eliti.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: