Košarka

NBA AKCIJA KAKVU NIKAD NISTE VIDELI: Ostalo dve sekunde, izveli čudo, ali nisu uspeli da pogode! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastična zamisao stručnog štaba Indijane nije dobila nagradu u vidu pogođene trojke i produžetka.

Izvor: X/NBA/printscreen

Košarkaši Bostona savladali su Indijanu (114:111) u trećem meču finalne serije na Istoku NBA lige, a poraženi tim imao je šut za produžetak u poslednjoj sekundi. Indijana je u poslednjoj akciji na meču prikazala ljubiteljima košarke nešto što nisu imali često priliku da vide - odigrali su akciju koja mnogo više liči na američki fudbal!

Iako su loptu izvodili sa centra terena, odnosno na polovini koja pripada Bostonu, sva četvorica košarkaša Indijane u polju ostali su na svom delu terenu. Kada je njihov saigrač dobio u ruke loptu koju treba da uvede u igru, njegovi saigrači su se zatrčali ka košu rivala u nameri da zbune igrače Bostona. Nadali su se da će neko od defanzivaca napraviti grešku i ispustiti od vida košarkaša kojeg treba da sačuva.

Akcija nije u potpunosti uspela, iako je početni plan bio dobar. Košarkaši Bostona izgubili su iz vida Arona Nesmita, a on je uspeo da se namesti za šut za tri pobeda. Da je pogodio gledali bismo produžetke u trećem meču finalne serije na Istoku NBA lige, ali na žalost navijača Indijane njegova lopta ostala je na obruču. Pogledajte akciju:

Košarkaši Bostona pre meča na gostovanju pobedili su oba na svom terenu, pa sada imaju ubedljivih 3:0 u seriji. Pobednik Istočne konferencije biće ekipa koja prva stigne do četiri pobede, a Boston ima priliku da u noći između ponedeljka i utorka "pometla" Indijanu. Ako im to pođe za rukom biće još jedan korak bliži tituli koju čekaju više od 15 godina.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: