MVP MUNDOBASKETA POČEO FUDBALSKU KARIJERU: Srbiji ukrao zlato na Filipinima, a ovako igra u kopačkama!

Denis Šreder pred najvažniju sportsku smotru ima vremena da se oproba i kao fudbaler.

MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je prethodne jeseni finale Mundobasketa od Nemačke, koju je do prve titule namenjene svetskom šampionu vodio neverovatni Denis Šreder. Nemački plejmejker bogatog NBA iskustva ubacio je u finalu 28 poena, zatim je proglašen za najboljeg igrača turnira, a samo nekoliko meseci kasnije započeo je i fudbalsku karijeru!

Najbolji igrač nemačke reprezentacije odigrao je NBA sezonu, pa otputovao u Nemačku gde je stigao i da debituje u fudbalskoj utakmici - igrao je za jedan lokalni tim u šestom rangu takmičenja, ali svojoj ekipi nije pomogao da stigne do rezultata koji je želela. Po snimcima koji kruže društvenim mrežama deluje da je Šreder igrao na mestu levog krila, a sam se na Instagramu pohvalio jednim odličnim potezom, kada je gurnuo loptu u prostor saigraču. Pogledajte kako je to izgledalo:

Šreder je zadužio opremu učesnika šeste lige Germanije 1921 iz grada Blekenštet na meču protiv Getingena, a na terenu je u porazu rezultatom 5:1 proveo 62 minuta. Kako pišu nemački mediji, Šreder je pokazao zavidno fudbalsko znanje. Nije se ovo desilo slučajno. Šreder je član pomenutog kluba već godinu i po, ali mu brojne obaveze na košarkaškim terenima nisu dozvoljavale da ranije kroči na fudbalski.

Sada mu je  raspored aktivnosti bio malo fleksibilniji jer su Netsi sa obavezama u NBA ligi završili 14. aprila, zauzevši 11. mesto na Istoku i ostavši bez plasmana u doigravanje. Ipak, Denis neće imati mnogo vremena da se bavi fudbalom. Kad dođe vreme za to, Šruder će sa saigračima pokušati da dođe do olimpijskog odličja. U grupnoj fazi na Olimpijskim igrama Nemci će ukrstiti koplja sa domaćinom Francuskom, Japanom i pobednikom kvalifikacionog turnira na kojem učestvuju Gruzija, Filipini, Letonija, Brazil, Kamerun i Crna Gora.

Plasman u četvrtfinale obezbediće prvoplasirani i drugoplasirani tim iz svake od tri grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana sastava. Čini se da bi Nemačka, kao aktuelni svetski šampion, morala da se nađe u narednoj fazi takmičenja u Parizu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Trening Srbije pred Kinu na Mundobasketu 2023  MONDO/Nikola Lalović