Košarka

KABOKLO "PREVARIO" KLUB DA DOĐE U PARTIZAN! Brazilac pobegao iz Srbije, a nije mu prvi put!

Autor Dušan Ninković

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo i prethodnog leta napravio sličan prestup.

Izvor: MN Press

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo samoinicijativno je napustio Partizan i tako završio karijeru u crno-belom dresu, iako je do kraja tekuće sezone na programu bilo još mečeva protiv Crvene zvezde. Nekadašnji NBA centar neće igrati finale Superlige, pošto je već u Orlandu, saopštio je klub u zvaničnom saopštenju. A ovo nije prvi put da Kaboklo "beži" iz kluba...

Kaboklo je početkom novembra potpisao za Partizan, iako je u tom trenutku imao važeći ugovor sa Venecijom! Nakon što je prethodnu sezonu odigrao u Ulmu, gde mu je Jago dos Santos bio saigrač, Bruno Kaboklo je aktivirao opciju da raskine ugovor i postane slobodan igrač. Ubrzo je potpisao za italijansku Veneciju, a zatim otputovao na Mundobasket gde je odlično nastupao za Brazil.

Sjajne partije na Svetskom prvenstvu privukle su brojne timove, pa je Bruno počeo da razmišlja i o opcijama iz Evrolige koje mu se nude. Danima se pričalo o interesovanju Partizana, pošto je crno-belima bilo neophodno pojačanje u reketu! Brazilac je stigao u Beograd, u javnost je dospeo snimak iz hale i pre nego što je potpisao, a kada je zvanično predstavljen počela je jedna od najvećih drama u evropskoj košarci ove sezone.

Zapravo, Kaboklo nije napustio Veneciju zbog Partizana, pošto se u tom italijanskom timu nije ni pojavio na početku sezone koja trenutno ističe. Venecija je odmah zapretila tužbom, oglasio se i hrvatski stručnjak Neven Spahija, a Italijani su pobedili na sudu! Iako je Kaboklo tokom sezone postajao sve značajniji za igru Partizana, Venecija nije odustajala od spora koji je imala sa Brazilcem. Bruno Kaboklo nije odigrao nijedan meč za Veneciju, a potpisani ugovor samo je napravio haos u Evropi. Očigledno doskorašnjem centru Partizana ništa ne znači kad "išara" neki zvaničan dokument.

Tokom prethodnih meseci delovalo je da se Bruno Kaboklo fantastično uklopio u Partizanov tim. Uživao je u Beogradu, družio se sa Jagom dos Santosom i Mateušom Saldanjom, gledao utakmice fudbalskog kluba, a čak je gost glavnog grada Srbije bila i njegova devojka Monika Klisara, inače kečerka srpskog porekla. Sada kada je napustio Partizan možemo samo da nagađamo šta ove sezone nije "kliknulo" kod Kabokla.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: