Košarka

SAMO OVO MOGU DA KAŽEM! Oglasio se Aco Petrović, kod njega je Kaboklo pobegao iz Partizana

Autor Milutin Vujičić

Bruno Kaboklo je na svoju ruku napustio Partizan, pošto je selektor Brazila Aco Petrović objasnio da je imao obavezu da se pojavi na pripremama kada se završi srpsko prvenstvo.

Izvor: Printscreen/Twitter/Aco Petrović

Bruno Kaboklo iznenada je napustio Partizan pred finalnu seriju Košarkaške lige Srbije (KLS) sa Crvenom zvezdom, a ubrzo se saznalo da je u Sjedinjenim Američkim Državama, sa reprezentacijom Brazila. Partizan ističe da Kaboklo nije dobio nikakvu dozvolu da ode pred mečeve sa Crvenom zvezdom i najavljuje da se protiv njega sada vodi disciplinski postupak, dok se sada oglasio i Aleksandar Petrović.

Novi selektor Brazila reagovao je zbog opšte pometnje i pokušao je da objasni situaciju sa Kaboklom: "S obzirom na novonastalu situaciju sa Kaboklom i Partizanom, mogu vas da vas informišem da on i Jago imaju obavezu javiti se na pripreme brazilske reprezentacije, isti dan a po završetku obaveza u srpskom prvenstvu", napisao je hrvatski trener.

Podsetimo, Aco Petrović je u aprilu opet seo na klupu Brazila i pokušaće da sa ovom reprezentacijom ponovo ode na Olimpijske igre. Brazilci igraju kvalifikacioni turnir sa Crnom Gorom i Kamerunom, odnosno Letonijom, Gruzijom i Filipinima koji su u drugoj grupi.


Prethodno je Bruno Kaboklo imao sličnu situaciju uoči dolaska u Partizan, kada ga je "jurila" Venecija, dok u izjavi nakon pobede nad Megom ništa nije naslućivalo da će napustiti redove crno-belih.

"Centar Partizana Mozzart Bet Bruno Kaboklo, grubo je tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije. Igrač je bez dozvole kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila. KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak. Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da Igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama", navode crno-beli u saopštenju pred meč sa Crvenom zvezdom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)